MÓRAHALOM  VSE 
LABDARÚGÓCSAPATÁNAK  HONLAPJA

MENÜ

VERESÉGGEL TÁVOZOTT DABASRÓL A MÓRAHALOM

 

A hazaiak simán tartották otthon a három pontot, Pócs Tamás találata csak szépségtapasznak volt jó.

Nem várt könnyű feladat a Mórahalomra az NB III. Közép csoportjának 13. fordulójában, ugyanis a remek formában lévő Dabashoz látogatott. A forduló előtt a tabella ötödik helyén álló Pest megyeiek kezdőjében kapott helyet az a Dalibor Crkvenjakov, akit senkinek nem kell bemutatni Mórahalmon, jól emlékezhetünk, tavaly ő lett a homokhátságiak házi gólkirálya. Szűk fél óra játék után el is szomorította volt csapatát, ugyanis az ő találatával szerezte meg a vezetést a Dabas. A félidő vége előtt aztán néhány perccel kérdéses szituációban akasztott meg egy dabasi támadót a vendég védelem, a játékvezető némi habozás után tizenegyest ítélt, amit Fitos László gólra is váltott. Két cserével igyekezte feldobni csapata játékát a szünetben a Vojnic-Zelic Sasa-Magyar György páros, aminek hamar meg is lett az eredménye, Pócs Tamás az ötvenedik percben szépíteni tudott. A 72. percben aztán eldöntötte a Dabas a találkozót. Történt, hogy egy mórahalmi támadás végén szabálytalanul állították meg a vendégeket a dabasiak, a játékvezető viszont nem fújt a sípjába. A vendég játékosok teljesen megálltak, a Dabas viszont megindított egy gyors támadást, aminek a végénFöldes Milán megszerezte a hazaiak harmadik találatát. Nem sokkal később mégTakács Kornél is bevette Krnács kapuját, beállítva a 4-1-s végeredményt. A Mórahalom ezzel a vereséggel és a Hódmezővásárhely győzelmével visszacsúszott a tabella utolsó előtti helyére, ahonnan nem lesz egyszerű előre lépnie, jövő héten ugyanis a SZEOL-t fogadja Csongrád megyei rangadón.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 13. forduló

FC Dabas – Mórahalom VSE 4-1 (2-0)
Dabas, FC Dabas Sporttelep. Vezette: Szabó Levente (Dr. Ambrus Dániel János, Zsákai Milán).
Dabas: Scheinlinger – Sárközi, Makrai, Fritz, Erdős, Eördögh, Csepregi (Szűcs L., 70’), Földes, Fitos, Csordás (Sándli, 55’), Crkvenjakov (Takács K., 64’). Vezetőedző: Kerekes Barna.
Mórahalom: Krnács – Podonyi (Várda, 74’), Szücs (Lászik – a szünetben), Fodor, Puskás, Magyar, Zsoldos, Busa, Zámbó, Pócs T., Szalma (Hrabovszki – a szünetben). Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Gól: Crkvenjakov (29’), Fitos (41’ – tizenegyesből), Földes (72’), Takács (79’) ill. Pócs T. (50’).
Sárga lap: Földes (60’), Erős (82’) ill. Fodor (32’), Pócs T. (45’).

Magyar György: “Ha pici hátszéllel is, de a jobb csapat nyert ma.”

 

 

                                                                                                        

Hátrányból fordítva győzött a Mórahalom a Makó ellen az NB III Közép csoportjában.

Rossz passzban várhatta a Csongrád megyei NB III-as rangadót a két résztvevő, hiszen a forduló előtt a Mórahalom és a Makó is kieső helyen állt.

A hagymavárosiak kezdtek jobban, és mintegy tíz perc elteltével Krnács Richárdavatkozott közbe szabálytalanul a tizenhatoson belül, így büntetőt rúghattak a vendégek: ezt Tóth Imre magabiztosan váltotta gólra. Nem sokáig örülhettek a makóiak a vezetésnek, hiszen négy perccel később Busa Bence a jobbösszekötő helyéről lőtte ki a hosszú sarkot, ezzel egyenlített.

A Mórahalom a szünet után beszorította ellenfelét, majd egy szöglet után Podonyi Norbert gyűjtötte be a labdát, a visszaívelés után Magyar György centerezett, amire Busa érkezett, ő pedig nem rontott közelről,ezzel fordítottak a homokhátiak. Innentől érthetően kinyílt a Makó, a hazaiak könnyebben kontrázhattak, ezek közül egyet Zámbó Dániel használt ki, miután csak Garamvölgyi Csabával állt szemben, amivel bebiztosította csapata sikerét.

Ezzel megszakadt a Mórahalom hét meccs óta tartó nyeretlenségi szériája, és kilenc ponttal a tabella 13. helyéről várhatja a jövő heti, Pécs elleni hazai mérkőzést. A Makó szezonbeli nyolcadik vereségét szenvedte el, és három ponttal továbbra is sereghajtó, a következő fordulóban a Dabas érkezik a Maros partjára.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 11. forduló

Mórahalom VSE – Makó FC 3-1 (1-1)
Mórahalom, vezette: Farkas Mátyás (Szvetnyik Bence, Zsákai Milán).
Mórahalom: Krnács – Fodor, Szücs, Magyar, Zsoldos, Busa, Puskás (Zámbó, 71′), Juhász, Podonyi, Szalma (Pócs D., 88′), Pócs T. (Bokányi, 84′). Edzők: Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.
Makó: Garamvölgyi – István, Tóth I., Lipták (Gilinger, 87′), Takács J., Csupity (Vajna, 68′), Tóth T. (Horváth K., 77′), Bánóczki, Varga R., Rakonczai, Gémes. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Gól: Busa (17′, 65′), Zámbó (74′) ill. Tóth I. (13′ – tizenegyesből).
Sárga lap: Krnács (12′), Pócs D. (88′) ill. Tóth T. (38′), Gémes (63′).

Magyar György: “Ezzel még nem vagyunk kint a vízből, sajnálattal tölt el, hogy a Csongrád megyei csapatoknak kell a kiesés elől menekülnie. A Makó a szívem csücske, de nekünk ennél fontosabb volt a három pont. A gól után picit megzavarodtunk, de aztán átvettük az irányítást. A második félidő a mi fölényünket hozta, egy fiatal, de jó csapatot sikerült legyőznünk. A hátralévő, nehéz szériából hat-hét pontot szeretnénk szerezni.”

Méhes Tibor: “Az első félidőben játékban jobbak voltunk, megvoltak a lehetőségeink, de csak egyet tudtunk gólra váltani. Érthetetlen módon visszavetett bennünket az, hogy vezettünk, a szünet után bent ragadtunk az öltözőben. A Mórahalom második és harmadik gólja szerintem les volt, ezekkel eldöntötték a mérkőzést. Három alapemberünk hiányzott, ezt pedig nem bírjuk el, tovább tart a vesszőfutásunk, a szegény embert még az ág is húzza. Nem állunk neki keseregni, dolgozunk tovább, annyi pontot akarunk szerezni, hogy életben tartsuk a reményeinket tavaszra.”

 

                                                                                                             

TÁRSUKÉRT KÜZDÖTTEK A MÓRAHALOM JÁTÉKOSAI.

A homokhátiak Tiszakécskén léptek pályára, s hatalmasat harcolva, a 92. percben egyenlítve hoztak el egy pontot az egyik bajnokesélyes otthonából.

Nehéz napok kísérték a Mórahalom VSE felkészülését a Tiszakécske elleni találkozóra, ugyanis ahogy arról mi is hírt adtunk, a csapat játékosa, Fábián Imre életveszélyes sérülést szenvedett egy közúti balesetben csütörtökön. A társaknak tehát nem csak a nagyon erős ellenféllel, hanem a lelki tényezőkkel is meg kellett küzdeniük. A hazaiak Kirchner góljával szerezték meg a vezetést a 19. percben, ám Busa még az első félidőben egalizált, majd a játékrész végén egy szerencsétlen szituációt követően ismét a Tiszakécske került előnybe Kardos révén. A Mórahalom remek játékkal rukkolt elő ezúttal, bár voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor nem sikerült támadásokat építeni a vendégeknek. Ezzel együtt a hazaiak megrúgták harmadik góljukat is a második játékrész közepén, úgy tűnt, megszerzik a három pontot. Másképpen gondolta ezt a Mórahalom, előbb Bokányi került óriási helyzetbe, majd Busának már a szépítés is összejött, a tizenhatoson belülről, a hosszú alsóba lőtt. A slusszpoént Szalma Gergő szolgáltatta, aki egészen hihetetlen találattal lopta el az egy pontot a vendégeknek. A tizenhatos szélénél, az alapvonalnál kapta meg a labdát, mindenki beadásra számított, de a homokháti támadó külsővel, nagy erővel megtekerte a játékszert, ami a hosszú felsőbe kanyarodott. Nagyon fontos pontot szerzett ezzel a Mórahalom a Tiszakécske otthonában, folytatás a Rákosmente ellen hazai pályán.

 

Labdarúgó NB III. Közép csoport 8. forduló

Duna Aszfalt TVSE – Mórahalom VSE 3-3 (2-1)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum. Vezette: Kovács Imre (Nyerges Zsolt, Zsákai Milán).
Tiszakécske: Helesfay – Oláh M., Zámbori, Csáki, Kirchner (Annus, 75’), Horváth B. (Szabó L. – a szünetben), Kardos, Kocsis, Juhász (Markó, 59’), Tölgyesi, Puskás. Vezetőedző:Szabó István László.
Mórahalom: Krnács – Podonyi (Hrabovszki, 75’), Bokányi, Szücs, Fodor, Magyar Gy., Juhász (Lászik, 59’), Várda, Busa (Dobák, 94’), Zsoldos, Szalma. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Gól: Kirchner (19’, 63’), Kardos (46’) ill. Busa (35’, 74’), Szalma (92’)

Vojnic-Zelic Sasa: “Jól kezdtük a mérkőzést, amikor gólt kaphattunk volna, nem kaptunk, amikor viszont nem számítottunk rá, akkor vezetést szereztek a hazaiak. Ennek ellenére szépen futballoztunk, nem is szeretnék senkit kiemelni, mert mindenki 200 százalékot tett bele ebbe a találkozóba. Nagyon szorítunk Imiért, érte akartunk jó teljesítményt nyújtani, ami maximálisan sikerült is. Nagyon-nagyon kellett nekünk ez az egy pont most egy erős ellenfél ellen. Ha így tudunk játszani a továbbiakban, akkor legközelebb biztosan meg fogjuk verni hazai pályán a Rákosmentét.”

 

 

                                                                                                          

Vereség nagy küzdelemben ismét hazai pályán .

Az első félidőben jobban, a másodikban gyengébben futballozott a Mórahalom. Magyar Györgyék végül a 89. percben kapott góllal szenvedtek vereséget a Kozármislenytől.

Labdarúgó NB III Közép csoport 7. forduló

Mórahalom VSE – Kozármisleny FC 3-4 (2-2)
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum, 150 néző. Vezette: Jakab Árpád (Molnár Alex, Gráf András).
Mórahalom: Krnács – Lászik, Fodor, Puskás, Podonyi (Busa, 58′), Zámbó, Magyar, Zsoldos, Bokányi, Szalma (Várda, 72′), Fábián. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Kozármisleny: Ivancsics – Márkvárt (Grabarics, 87′), Udvardi, Horvát, Racskó, Müllerlei (Kiss D., 72′), Városi, Kocsis, Németh, Lantos, Hleba (Tóth M. – a szünetben). Vezetőedző:Kovács Zoltán.
Gól: Fábián (22′), Podonyi (27′), Busa (81′) ill. Városi (6′, 45′ – a második 11-esből), Udvardi (79′, 89′)
Sárga lap: Lászik (18′), Szalma (61′) ill. Lantos (32′), Racskó (44′), Németh (83′), Udvardi (92′).

Vojnic-Zelic Sasa: “Nem tudom mit mondhatnék egy ilyen mérkőzés után. Az első félidőben jól játszottunk, sikerült megfordítanunk a meccset, meglőhettük volna a harmadik gólt is, aztán szerencsétlen módon egy jogos tizenegyesből egyenlítettek a vendégek. A második félidőben sem hajtottak rosszul a srácok, de nagyon rosszul védekeztünk, nem is tudom mikor kaptunk utoljára hazai pályán négy gólt. A Kozármislenynek ráadásul volt még ezen kívül két kapufája is. Aludnom kell egyet az egészre, mert folyamatosan csúszunk le a tabellán.”

                                                                                           

KÉSŐN ÉBREDT A MÓRAHALOM .

Alaposan elrontotta a mérkőzés elejét Iváncsán a Mórahalom, így hiába küzdöttek, végül ismét vereséget szenvedtek az NB III Közép csoportjának hatodik fordulójában.

Nagyon nem kezdődött jól a Mórahalom iváncsai vendégjátéka, a hazaiak ugyanis már a 12. percben megszerezték a vezetést Balogh László révén. Ez rendesen megzavarta a vendég játékosokat, két perccel később már kettő volt a hazaiak előnye, ismét Balogh vette be Krnács kapuját. Szépen lassan kezdett magához térni a Mórahalom, de a 65. percben Majláth eldöntötte a három pont sorsát. Ezután nagyot küzdött a vendég gárda, agresszívan, helyenként látványosan futballoztak, aminek meg is lett az eredménye. Puskás Csaba a 76. percben visszahozta a pontszerzési reményeket, s ha egy kicsit hamarabb érkezik az újabb vendég találat, meg is lehetett volna az újabb pont. Magyar György gólja viszont már későn érkezett, így bár mínusz egyre sikerült feljönnie a homokhátiaknak, pontot ezúttal sem szereztek. A következő fordulóban a Kozármislenyt fogadják hazai környezetben Vojnic-Zelic Sasáék.

Labdarúgó NB III Közép csoport 6. forduló

Iváncsa KSE – Mórahalom VSE 3-2 (2-0)
Iváncsa, Iváncsa Sportpálya. Vezette: Rózsavölgyi Dávid (Kovács II. Gábor, Kovács Brankó).
Iváncsa: Dániel Cs. – Balogh L., Kertai, Imrik, Bartha (Cseszneki, 66′), Fekecs, Szauter, Pribék (Nagy A., 70′), Majláth, Aradi, Folmer (Büki, 57′). Vezetőedző: Domján Attila.
Mórahalom: Krnács – Lászik, Puskás, Podonyi (Várda – a szünetben), Bokányi, Szücs, Fodor, Busa, Magyar, Zsoldos (Pócs D., 64′), Fábián. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Gól: Balogh L. (12′, 14′) Majláth (65′) ill. Puskás (76′), Magyar Gy. (90′).
Sárga lap: Aradi (43′), Dániel Cs. (91′) ill. Fodor (30′), Puskás (35′), Lászik (63′), Magyar Gy. (66′).

Magyar György: “Az első félidőben alaposan bealudtunk, így az ellenfél nagyon elhúzott és sajnos későn ébredtünk. Ennek ellenére a második félidőben megfelelő agresszivitással és tetszetősen futballoztunk, de ez sem volt elég a pontszerzéshez.”

                                                                                           

BEVÁLT A MÓRAHALOM TAKTIKÁJA.

Mintegy három és fél év után tudta legyőzni a hétvégén a Hódmezővásárhelyi FC-t a Mórahalom VSE: a homokhátiak szombaton aratott sikeréből alaposan kivette a részét az a Fodor Ádám, aki két gólt szerzett a Csongrád megyei harmadosztályú derbin.

 

Egyaránt két döntetlennel várhatta a szombati megyei rangadót a Mórahalom VSE és a Hódmezővásárhelyi FC, azonban az ezúttal pályaválasztó mórahalmiakban dolgozhatott nagyobb dac, hiszen tavaly mindkét egymás elleni mérkőzést elveszítették vásárhelyi riválisukkal szemben. Mi több, nem csak a 2016/17-es szezonban nem tudott nyerni a HFC ellen a homokháti együttes, amely utoljára közel három és fél éve, 2014. március másodikán tudott nyerni a Vásárhely ellen, akkor idegenben 3-1-re tudott győzni. Ezt a sorozatot törte meg most szombaton a Mórahalom, amely abszolút beváltotta Magyar György találkozó előtt, portálunknak elmondottakat, hiszen a csapat játékos-edzője úgy fogalmazott, szeretnék minél hamarabb ellenfelükre erőltetni akaratukat. Ez annyira jól sikerült, hogy már a harmadik percben előnybe került a Mórahalom, miután Fodor Ádám passzolt a léc alá egy jobb szélről betett labdát. “Mindig pikáns egy ilyen mérkőzés. Kielemeztük ellenfelünket, az volt a taktikánk, hogy a szélen próbáljuk meg feltörni a védelmüket, ez be is vált, hiszen az első két gólt két, oldalról érkező beadásból tudtuk szerezni. Annak is köszönhető a két gólom, hogy más taktikát játszunk, mint tavaly. A háromvédős rendszerben szélsőként szerepelünk. A második gólomnál Hrabovszki Zoli szépen megtartotta a labdát, majd egy jó ütempasszt kaptam, és lövésből lesz a gól elven ellőttem” – mondta a találkozón duplázó Fodor Ádám, aki megjegyezte: nyilvánvalóan nagy szerepe volt sikerükben a jó időben szerzett góloknak, hiszen az első félidő elején és végén is sikerült betalálniuk. “Azt szokták mondani, a 2-0 veszélyes eredmény félidőben. Tudtuk, hogy ránk fognak jönni a szünet után, de védekezésben szervezettek voltunk, jól tolódtunk, meg tudtuk oldani ezt a helyzetet is, a végén pedig jött a harmadik gól” – nyilatkozta a mórahalmiak fiatal futballistája.

Ezzel a Mórahalom megszerezte az első győzelmét az idei bajnokságban, és három kör után veretlenül áll a tabella negyedik helyén. Tavaly egészen az utolsó fordulóig kellett izgulnia Szücs Szasáéknak azt illetően, hogy sikerül-e megragadni a harmadosztályban, így ebből kiindulva idén mindenképp elkerülnék ezt a forgatókönyvet a csapatnál. “A tavalyi volt a tanulóévünk. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Reméljük, hogy idén idegenben is eredményesek leszünk. Ez a győzelem nagy lökést adhat a csapatnak, próbáljuk minél tovább megőrizni a veretlenségüket. Gyorsan sikerült tavaly beilleszkednem, megvan a csapatösszhangunk. Sokat játszottunk együtt, kiismertük egymást, úgymond ismerjük egymás gondolatait, ez is sokat számíthat” – tért ki arra a csapathoz tavaly visszatért játékos, hogy a tavalyi együttes jóformán együtt maradt az idei szezonra, ez pedig előnyére válhat Magyar György és Vojnic-Zelic Sasaegyüttesének.

                                                                                               

VISSZAVÁGOTT A TAVALYI VERESÉGEKÉRT A MÓRAHALOM.

Alaposan visszavágott a Mórahalom a Hódmezővásárhelynek a tavaly elszenvedett két vereségért: a homokhátiak jóformán az egész meccset kontrollálva, háromgólos sikert arattak a megyei derbin.

Újabb megyei rangadót rendeztek az NB III Közép csoportjában: a Mórahalom az előző fordulóban a Makóval 2-2-s döntetlent játszott Hódmezővásárhelyet fogadta.

Kiválóan kezdték a hazaiak a meccset, már a harmadik percben megszerezték a vezetést, miután egy jobb oldali beadás után a hosszún érkező Fodor Ádám a léc alá lőtte a labdát, ezzel megszerezte a vezetést csapatának. A gól érezhetően megfogta a vendégeket, ebből mintegy tíz perc elteltével kezdtek éledezni, de sem Ablonczy Gerjén kapáslövése, sem Kökény Tamás közeli lövése nem hozott egyenlítést. Az első húsz perc után előkerültek a lapok, majd a kedélyek lecsillapodását követően egy három az egy elleni kontrát rontott el a Mórahalom. A mezőnyben inkább a Vásárhely volt aktívabb, de ez lehetőségekben kevésbé mutatkozott meg – sokat dolgoztak a vendégek az ikszért, e helyett azonban még az első félidőben az éppen a HFC-től Mórahalomra szerződött Fábián Imre passzolt be egy újabb jobb oldalról, laposan érkező centerezést, így a szünet előtt megduplázta csapata előnyét – a csatár nem is örült látványosan találatának, csak kezét az ég felé emelte.

A szünet után is hasonló mederben folyt a meccs, azonban büntető helyett sárgát kapott Prasler a tizenhatoson belüli esése után – bő tíz perc elteltével kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán a Magyar György-Vonjic-Zelic Sasa edzőpáros. Nem jött össze a korai szépítés a HFC-nek, az idő pedig a homokhátiaknak dolgozott. Ebből a pontból nem tudott elmozdulni a vendég együttes, a Mórahalom végig stabil volt hátul, hiába volt a Vásárhely mezőnyfölénye, az utolsó tíz percre is kétgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok. Mi több, három perccel a vége előtt Fodor Ádám duplázni tudott, a csereként beállt Hrabovszki Zoltán vette észre társát egy szép passzal a tizenhatoson belül, Fodor pedig egy óriási gólt ragasztott ballal a bal felső sarokba, ezzel beállította a végeredményt. A Mórahalom megérdemelten nyert, ezzel visszaadott valamit a tavaly elszenvedett két vereségből a Vásárhelynek, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban, a HFC viszont továbbra is nyeretlen.

A következő héten a Mórahalom a Szentlőrinc vendége lesz, míg Major László együttese a Dabast fogadja hazai környezetben.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 3. forduló

Mórahalom VSE – Hódmezővásárhelyi FC 3-0 (2-0)
Mórahalom, 500 néző. Vezette: Bálint Attila (Pogonyi Ferenc, Belicza Bence Péter).
Mórahalom: Krnács – Bokányi R., Lászik, Szücs, Fodor, Busa, Puskás (Podonyi, 57′), Zsoldos, Magyar, Szalma (Pócs D., 57′), Fábián (Hrabovszki, 69′). Edzők: Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.
HFC: Bordás – Marton (Szabó M., 40′), Kökény (Szabó D., 77′), Huszár, Mezei, Bartyik N., Prasler (Végh, 72′), Szilágyi, Pataki, Ablonczy, Faggyas. Vezetőedző: Major László.
Gól: Fodor (3′), Fábián (44′)
Sárga lap: Fábián (12′), Szalma (23′), Magyar (49′), Bokányi (77′) ill. Huszár (30′), Marton (33′), Prasler (56′).

Vjonic-Zelic Sasa: “Bár meglepett minket a Vásárhely az elején azzal, hogy letámadtak, de tudtuk, hogy a szélén tudjuk megverni őket, ebből is rúgtuk az első két gólunkat. Nem mondom, ohgy jól játszottunk, de amikor 3-0-ra nyersz, akkor minden jó. A szünet után váltottunk a védekezésünkön, lehet, hogy kaphattunk volna, de tudtunk volna még rúgni is. Gratulálok a srácoknak, mert anno az NB III-ban kikaptunk, és hiába lettünk hetedikek, kiestünk. Aztán sem a megyeegyben és sem az NB III-ban, sőt, felkészülés során sem tudtuk őket legyőzni – ez most sikerült.”

Major László: “Annyi maradt nekem, hogy gratuláljak a Mórahalomnak, megérdemelten nyertek, motiváltabbak voltak! Természetesen, aki ilyen korán lövi az első gólt, az óriási előnyben van. Ha még ötven percet játszunk, akkor sem tudtunk volna gólt lőni.”

                                                                   

Nem született gól a Mórahalom vecsési vendégjátékán.

Nem sikerült bevennie az újonc kapuját a Mórahalomnak, igaz gólt sem kaptak, ezzel második döntetlenjüket játszották második mérkőzésükön az idei kiírásban.

A Paks II. elleni 1-1-s döntetlennel indította az új szezont a Mórahalom VSE, a második fordulóban pedig az újonc Vecséshez látogattak. Jól kezdte a mérkőzést a vendég gárda, sikerült is egy ziccert kialakítaniuk az ötödik percben, amit azonban bravúrral hárított a vecsési hálóőr. Ezután azonban sok párharcot veszítettek el Magyar Györgyék, nem sikerült érvényesíteni a játékukat, így az első félidő nem hozott gólt. Kettőt is cserélt a szünetben Vojnic-Zelic Sasa, ami némi változást hozott a játék képében, többet birtokolta a labdát a homokháti együttes, de komoly gólhelyzetet itt sem sikerült kialakítaniuk, így végül gól nélküli döntetlennel távozhattak Vecsésről. A következő fordulóban a Hódmezővásárhelyi FC látogat Mórahalomra, így tehát Csongrád megyei rangadón szerezheti meg első győzelmét a Mórahalom.

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 2. forduló

Vecsési FC – Mórahalom VSE 0–0
Vecsés, Vecsési Városi Sporttelep. Vezette: Szabó Levente (Punyi Gyula, Köteles Csaba).
Vecsés: Komora – Salem, Balázs B., Radnai, Farkas Á., Tóth A. (Tóth O. 74′), Rein, Szalai V., Lajer, Csiszár (Gényi, 87′), Márki (Borsi). Vezetőedző: Simon Antal.
Mórahalom VSE: Krnács – Lászik, Puskás (Zsoldos – a szünetben), Szücs, Fodor, Bokányi, Podonyi (Szalma – a szünetben), Magyar, Zámbó (Pócs D., 54′), Busa, Fábián.Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Sárga lap: Salem (55′), Csiszár (67′), Farkas Á. (92′) ill. Busa (58′), Szücs (85′).

Vojnic-Zelic Sasa: “Az első félidőt jól kezdtük, az ötödik percben kihagytunk egy nagy ziccert, de utána úgy éreztem, hogy a Vecsés agresszívabban játszik, elveszítettük a párharcok elsősorban a levegőben, nem tetszett a csapat játéka az első negyvenöt percben. A szünetben kettőt is cseréltünk és valamelyest már jobban futballoztunk, a cserék jól szálltak be, sikerült jobban megtartani a labdát és támadásokat építeni hátulról, volt egy-két kisebb lehetőségünk, de a hazaiak is veszélyeztettek néha oldal szabadrúgásból vagy szögletből. Teljesen más Vecsést láttunk most, mint a Makó ellen, de azt gondolom reális döntetlen született, ugyanakkor szerettük volna megnyerni a mérkőzést. A játékkal nem vagyok elégedett, megint sok butaságot követtünk el, viszont az eredmény nem rossz.”

                                                                           

A Mórahalom döntetlennel nyitotta a bajnokságot.

A Hódmezővásárhelyhez és a Makóhoz hasonlóan a Mórahalom is döntetlennel nyitotta a harmadosztályú bajnokságot. Magyar Györgyék a Paks II. ellen értek el 1-1-s döntetlent.

Villámrajtot vett a Mórahalom a mérkőzés elején, hiszen Busa révén már az ötödik percben megszerezte a vezetést a homokháti gárda. A Paks próbálta diktálni az iramot, a magasabb tempót, de a hazaiak remekül felvették a kesztyűt, amiben nagy szerepet játszott az is, hogy a felkészülése nagyon jól sikerült Magyar Györgyéknek és amivel meg is lepték a vendég csapatot. A zöldek jobbára pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni, de a mórahalmi védelem remekül állt a lábán, sőt akár tovább is növelhette volna előnyét a gárda, ezzel szemben mégis a vendégek tudtak kiegyenlíteni az első negyvenöt perc végén. A második játékrész már kevesebb helyzetet hozott és amíg a Mórahalomnál jól sikerültek a frissítő cserék, addig a vendégek nem tudtak váltani. Az eredmény már nem változott, így a Mórahalom 1-1-s döntetlennel nyitotta a 2017/2018-as harmadosztályú bajnokságot. Folytatás jövő szombaton az újonc Vecsés otthonában.

NB III. Közép csoport 1. forduló

Mórahalom VSE – Paksi FC II. 1-1 (1-1)
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum. Vezette: Takács Tamás (Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland)
Mórahalom: Krnács – Lászik, Puskás (Zsoldos, 63′)0, Szücs, Fodor, Bokányi, Podonyi (Várda, 72′), Magyar, Zámbó, Busa, Fábián (Hrabovszki, 77′). Vezetőedző: Vojnoc-Zelic Sasa.
Paks: Rácz – Fejős, Simon M., Bognár D. (Berdó, 21′), Zachán, Bagó, Nagy R., Nagy Á., Hanol, Adamcsek, Vlasics (Pinczés, 87′). Vezetőedző: Osztermájer Gábor.
Gól: Busa (5′) ill. Simon M. (41′).
Sárga lap: Fodor (26′) ill. Adamcsek (42′), Fejős (44′), Nagy R. (68′), Nagy Á. (94′).

Magyar György: “Tavaly oda-vissza kikaptunk a Pakstól, de a nyáron nagyon rendbe szedtük magunkat fizikálisan, amivel meg is leptük ellenfelünket. A mérkőzés képe alapján akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést, de nem vagyunk telhetetlenek és elégedetlenek sem. Az ellenfelet meglepte hogy nem defenzív taktikával léptünk pályára, nem engedtük kibontakozni a Paksot. Krnácsnak gyakorlatilag egyetlen nagyobb bravúrt kellett bemutatnia a mérkőzésen, mi pedig az első játékrészben további gólokat is szerezhettünk volna. Összességében azért mégis azt mondom, hogy igazságos döntetlen született.”

                                                                          

Jó szezonrajt alapozhatja meg a Mórahalom sikerét.

 

 

Nem szeretne beragadni a bajnoki rajtnál a Mórahalom VSE, amely a Paks II. ellen nyitja az új NB III-as szezont.

Hosszú felkészülés után a hétvégén már tétmérkőzést játszik a Mórahalom VSE az NB III Közép csoportjában. Az előző szezonban az utolsó utáni pillanatokig izgulnia kellettMagyar Györgyéknek a bennmaradást illetően, végül azonban a kemény munka mellé szerencse is párosult, így a csapat megőrizte harmadosztályú tagságát. A célok az új idényre sem változtak a Homokhátságon, bár mindenki azt szeretné, ha kevésbé izgalmas hajrá után sikerülne meghosszabbítani az NB III-as vízumot.

Ami a keretet illeti, nem volt nagy jövés-menés a nyáron, bár kétségtelen tény, hogyDalibor Crkvenjakov távozásával nagy veszteség érte a csapatot. A tavalyi szezon házi gólkirálya az FC Dabasban folytatja pályafutását, míg Mészáros Tibor külföldön vállalt munkát a civil életben, ő ezért intett búcsút a gárdának, ám itt pontot is tehetünk a távozók listájának a végére. Az érkező oldalon már több név szerepel, Fábián ImreHódmezővásárhelyről, Hrabovszki Zoltán és Krnács Richárd Gyuláról érkezett Mórahalomra, míg Puskás Csaba a SZEOL-t hagyta ott Vojnic-Zelic Sasáék kedvéért. Ezen felül több saját nevelésű fiatal is a csapattal készült az alapozás során, akik szintén erősségei lehetnek a keretnek. „Bővebb kerettel tudunk nekivágni az új szezonnak, ami mindenképpen jó, viszont Dalibor góljait majd valahogy pótolnunk kell, ám ezzel sem lesz probléma, hiszen tavaly is sokan hozzátettek ilyen szempontból a csapat teljesítményéhez. A fiatal játékosaink a felkészülési időszak során bebizonyították, hogy teljes mértékben lehet rájuk számítani, jól alkalmazkodtak a feladathoz, gyorsan és ügyesen felvették a ritmust” – tekintett vissza az alapozó időszakra Magyar György. „Hosszú volt a felkészülés, sokat edzettünk, volt, hogy napi kétszer is. Sokat segített a munkában Tábori Judit, aki különböző, a srácok számára eddig ismeretlen erőnléti gyakorlatokkal tette színesebbé a felkészülést, különböző impulzusokat kaptak a játékosok. A kemény munkának köszönhetően a felkészülés utolsó két hetére érezhetően el is fáradtunk, és persze a hőség is – ahogy minden csapatnál – rányomta a bélyegét az edzésekre, de nem szerettük volna olyankor sem eltolni az 5-6 órára kitűzött tréningeket” – tette hozzá a csapat játékosedzője.

Örökérvényű igazság, hogy a felkészülési mérkőzéseken az eredmény csak másodlagos, sokkal nagyobb hangsúlyt kap a csapatösszhang csiszolása és a játékosok állapotának felmérése. „Ezen a héten már minden arról szól, hogy a hétvégi bajnokinak frissen vághassunk neki. Az edzőmérkőzések arra valók, hogy különböző játékhelyzeteket, pontrúgásokat meccsszituációban is gyakorolni tudjunk, mi is próbálkoztunk különböző labdakihozatalokkal, különböző védekezési sémák gyakorlásával a meccsek alatt. Most már azt hiszem, mindenki teljes mértékben felvette az NB III ritmusát, felnőttünk a feladathoz. Azt szokták mondani, hogy ha rosszul sikerül a főpróba, akkor az előadás jó lesz, mi is ebben bízunk, hiszen az utolsó felkészülési meccsen 3-0-ra kaptunk ki a Bácska Szabadkától. Játékban mindenképpen előreléptünk, a támadásokon van még mit csiszolni, így az utolsó héten erre nagyobb hangsúlyt fektetünk. Összességében elmondhatom, hogy jó felkészülést zártunk, várjuk a bajnoki rajtot” – értékelt Magyar György.

 

  

        

                 2017-2018 NB III KÖZÉP CSOPORT                                 

                                                                                         

 

Kálmán Szilárd és a pontrúgások okozták a Mórahalom vesztét Békéscsabán !

A Békéscsaba játékosa duplázni tudott az első félidőben, szépítenie még sikerült a Mórahalomnak a folytatásban, egyenlíteni már nem.

A tizedik helyről várta a Békéscsaba második csapata elleni összecsapást a Mórahalom VSE, méghozzá úgy, hogy rajtuk kívül a Dunaharasztinak, a Szentlőrincnek és a Dabasnak is 33 pontja volt a forduló előtt. Jobban kezdte a találkozót a vendég gárda, az első percekben több szögletet is kiharcolt a homokháti együttes, majd negyed óra játék után veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást, ám komoly veszélyt a lövés nem jelentett Hrabina kapujára. A tizennyolcadik percben aztán megszerezte a vezetést a Békéscsaba egy meglehetősen érdekes góllal, Kálmán Szilárd úgy tekert be egy szögletet Halász Krisztián kapujába, hogy senki nem ért bele. A 24. percben már kettővel vezettek a hazaiak, ismét Kálmán Szilárd szomorította a Mórahalom játékosait, amikor egy szabadrúgást csavart be a vendégek kapujába. A félidő hajrájában ismét Kálmán előtt adódott lehetőség, ismét szabadrúgásból veszélyeztetett a hazaiak játékosa, ám Halász ezt hárítani tudta. A második játékrészben aztán érkezett a Mórahalom csatára, Szalma Gergely és a 62. percben szépíteni tudott egy ballábas lövéssel. Újabb gól azonban már nem született a találkozón, így vereséggel távozott Békéscsabáról a Mórahalom.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 28. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II. – Mórahalom VSE 2-1 (2-0)
Békéscsaba, Városi Stadion. Vezette: Györki Bence József (Farkas Dávid, Kurinka Béla).
Békéscsaba: Hrabina – Babinyecz, Zahorán, Zelenyánszki, Ilyés (Konyecsni, 86’), Bényei (Mácsai, 77’), Oláh, Szajkó, Besztercei (Kun, 89’), Kálmán, Kmetykó. Vezetőedző:Szenti Zoltán.
Mórahalom: Halász – Lászik, Podonyi (Zsoldos, 50’), Bokányi, Szücs, Busa (Várda, 62’), Zámbó, Pócs T., Magyar, Szalma, Crkvenjakov. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa.
Gól: Kálmán (18’, 24’) ill. Szalma (62’).
Sárga lap: Szajkó (20′), Bényei (61’), Oláh (79’), Mácsai (83’) ill. Lászik (23’), Podonyi (39’), Zámbó (88’).

Vojnic-Zelic Sasa: “Nagyon jól kezdtük a találkozót, az első tíz percben úgy éreztem megszerezhetjük a vezetést, mégis a hazaiak szereztek gólt, majd egy hiba után szabadrúgáshoz juttattuk őket, amiből megduplázták az előnyüket, de gyakorlatilag helyzet nélkül lőttek nekünk két gólt. A félidőben annyit mondtam a srácoknak, hogy 45 percünk van hátra, tegyék oda magukat és abszolút nem is lehet panasz a második félidei hozzáállásra, hajtottak, küzdöttek a fiúk, a cserék is nagyon jól szálltak be a meccsbe, de sajnos a második gólt nem sikerült megszereznünk. Innentől kezdve nagyon nehéz dolgunk lesz a bent maradást illetően, de dolgoznunk kell tovább és ha olyan mentalitásban tudunk futballozni, mint ma a második negyvenöt percben, akkor minden esélyünk megvan a siker elérésére.”

                                                                        

Kétgólos hátrányból állt fel a Mórahalom !

 

Fél óra alatt kétgólos hátrányba került a Mórahalom a Szekszárd ellen, ám a végén még a győzelemre is volt esélye a homokhátiaknak.

 

Mintegy tíz perc elteltével kerültek előnybe a Tolna megyeiek, amit fél órát követően Fejes Péter meg is duplázott: gyengén futballozott a Mórahalom az első félidőben, pedig egy olyan csapat ellen lépett pályára, amelyet ha sikerül legyőznie, akkor megközelíthetett volna a tabellán.

A szünet után azonban egy egészen más Mórahalom lépett pályára: négy perc elteltével Busa Bence visszagurítását vágta a hosszú alsóba Podonyi Norbert, ez pedig csak fokozta a hazaiak harci kedvét, akik nagy motivációval játszva egyre veszélyesebben is futballoztak, és sorra alakították ki helyzeteiket. Bokányi Richárdék erőfeszítéseinek negyed órával a vége előtt lett meg az eredménye, amikor szinte lemásolták az első gólt, ám ezúttal Dalibor Crkvenjakov volt a befejező – az utolsó tizenöt percben pedig a győzelemért ment előre a Mórahalom, de Magyar György kissé lecsúszott beadása után csak a kapufa jött össze a hazaiaknak, így igazságosnak mondható döntetlennel zárult a találkozó.

A Mórahalom ezzel hatodik, zsinórban harmadik döntetlenjét játszotta a szezonban, a következő fordulóban pedig a listavezető Budafokhoz utazik.

 

Csapatunk gólszerzői:

     

Podonyi norbert           Crkvenjakov Dalibor

Labdarúgó NB III Közép csoport, 24. forduló

Mórahalom VSE – Szekszárdi UFC 2-2 (0-2)
Mórahalom, vezette: Takács Tamás (Flinta Zoltán, Zsákai Milán).
Mórahalom: Halász – Bokányi R., Szücs, Zsoldos, Fodor (Mészáros – a szünetben), Magyar, Podonyi, Zsoldos, Várda (Szalma – a szünetben), Pócs T., Busa, Crkvenjakov.Edzők: Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.
Szekszárd: Pokorni – Károly, Koch, Rácz F. (Horvát G., 83′), Fejes, Havasi (Nagyváradi, 73′), Lékó, Budai (Kvanduk, 59′), Kozics, Preininger, Puskás. Vezetőedző: Kvanduk János.
Gól: Podonyi (49′), Crkvenjakov (75′), ill. Havasi (12′), Fejes (29′).

Magyar György: “Nagyon gyenge első félidőt produkáltunk, de szerencsére a szünetben váltani tudtunk. A második félidőre mindent egy lapra tettünk fel, és a szél is inkább bennünket segített, de mindenki csípett és harapott, ennek köszönhető az egy pont. A végén még nyerhettünk is volna, gratulálok az összes játékosnak a második félidőben nyújtott teljesítményéhez!”

                                                                

 Komlóról is hazahoztuk a három pontot !

Legyőzte a sereghajtót, ezzel első idegenbeli sikerét aratta a Mórahalom az NB III Közép csoportjában.

Annak ellenére, hogy a sereghajtóhoz utazott a Mórahalom VSE, nem várt könnyű meccs az újonc homokháti együttesre.

Az első félidő közepén Bokányi Richárd beadása után a Mórahalom gólzsákja, Dalibor Crkvenjakov juttatta vezetéshez csapatát – kezdeményezőbbek voltak Pócs Tamásék, de a szünetig nem született újabb gól, így teljesen nyílt maradt a meccs a második félidőre is.

Hasonló mederben folyt a játék a fordulást követően is: főleg a Mórahalom támadott, de nem tudta lezárni a meccset a nehéz talajú pályán megrendezett meccsen: végül az utolsó pillanatokban Pócs Dániel találatával bebiztosította sikerét a Mórahalom, amely nyerni tudott a harcosan, de kevésbé eredményesen futballozó Komló otthonában, így első idegenbeli sikerét aratta a szezonban.

Összességében nyolcadik sikere volt ez a Mórahalomnak, amely így 27 ponttal áll, a következő fordulóban pedig a Szentlőrincet fogadják hazai környezetben Magyar Györgyék.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 21. forduló

Sport36 Komlói Bányász – Mórahalom VSE 0-2 (0-1)
Komló, vezette: Szalai László (Mohos Milán, Baráth Noémi).
Komló: Gáspár – Balboaca S., Németh Á., Tukerics, Mészáros T., Szentes, Valkovics, Habi, Rein, Farkas B., Balboaca A. Játékosedző: Balboaca Augustin.
Mórahalom: Halász – Bokányi R., Lászik, Szücs, Fodor, Podonyi, Pócs T., Magyar, Várda, Busa, Crkvenjakov. Edzők: Magyar György és Vojnic-Zelic Sasa.
Gólszerző: D. Crvenjakov, Pócs D.

Vojnic-Zelic Sasa: “Nem kértem szép játékot a fiúktól, hiszen nagyon mély volt a pálya. Amiért jöttünk, azt megcsináltuk, sikerült nyernünk

                                                              

Legyőzte a Fradi-fakót a Mórahalom !

Dalibor Crkvenjakov mesterhármasával újabb meccsét nyerte meg hazai pályán a Mórahalom VSE, amely ezzel feljött közvetlenül ellenfele mögé a tabellán.

Szép számú szurkolósereg előtt kezdődött el a Mórahalom első idei hazai mérkőzése: a Vajdaságból is többen jöttek el a homokháti településre, hogy lássák Magyar Györgyék Ferencváros II. elleni játékát.

Gyakorlatilag az első lehetőségéből, szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a Fradi, miután egy jobb oldali akciót követő beadást Novák Zsombor továbbított Halász Krisztián kapujába. Azonban remekül reagált a kapott gólra a Mórahalom, amely szűk fél óra alatt háromszor is betalált: Dalibor Crkvenjakov egy perccel a zöld-fehérek gólja után egalizált, majd Magyar György, és ismét – a meccs után már 17 góllal a mesterlövések listáján élen álló – támadó volt eredményes, így megnyugtató előnnyel vonulhatott szünetre a Mórahalom.

A fordulás után a Fradi volt aktívabb, a mórahalmiak játéka visszaesett, ezt, valamint a Busa Bence ápolása miatti átmeneti emberhátrányt kihasználva pedig megfelezte hátrányát Lipcsei Péter együttese – a Mórahalom győzelme azonban nem forgott kockán, miután Crkvenjakov húsz perccel a vége előtt ismét betalált, ezzel mesterhármasig jutott. A négy lőtt gól mellett dicsérhető a hazaiak támadójátéka, akik akár többször is betalálhattak volna a Fradi kapujába.

Ezzel tíz, saját közönsége előtt lejátszott meccse során a hetedik győzelmét szerezte meg a Mórahalom, amely kettő pontra feljött a tizedik helyen álló Fradi-fakó mögé. A Mórahalom a következő játéknapon a sereghajtó Komló vendége lesz.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 20. forduló

Mórahalom VSE – Ferencváros II. 4-2 (3-1)
Mórahalom, Móradomb körút, 500 néző. Vezette: Takács Tamás (Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland).
Mórahalom: Halász – Bokányi R., Lászik, Szücs, Zsoldos (Pócs D., 78′), Várda, Pócs T., Magyar, Podonyi (Juhász, 68′), Busa, Crkvenjakov (Zámbó, 82′). Edzők: Magyar György és Vojnic-Zelic Sasa.
FTC II.: Sebestyén – Csernák, Gőbölös, Kovács K., Lipcsei K., Novák (Pócsik, 77′), Nyéki (Pergel – a szünetben), Szabó N. (Szántó, 65′), Antonisz, Adamcsek, Derekas.Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Gól: Crkvenjakov (6′, 35′, 70′), Magyar (21′) ill. Novák (5′), Derekas (60′).
Sárga lap: Podonyi (25′) ill. Kovács K. (88′).

Magyar György: “Volt egy kis zavar a játékunkban a szünet után, amikor kiengedtük a kezünkből az irányítást, de ekkor is jól reagáltunk a kapott gólra. Attól függetlenül, hogy furcsa hírek vannak a Fradi kettőről, ügyes fiatalok játszottak ma, és ez nem von le semmit a győzelmünk értékéből. Helyzetek sokaságát hagytuk ki, még három-négy gól is bennünk maradt.”

 

                                                                                  

Megkezdődik a 2016-2017 tavaszi szezon ! 

Csapatunk szombaton utazik Dunaújvárosba ahol a városi arénából próbálja majd elhalászni a három pontot ! 


A FORDULÓ PÁROSITÁSA:

2016/2017. 19. FORDULÓ

2017.02.16

 

2017.02.18. (szombat) 13:00 óra

Pénzügyőr SE - Dabas-Gyón FC

Mérkőzés adatlap

 

2017.02.18. (szombat) 14:00 óra

Sport 36 Komlói Bányász - Szekszárdi UFC

Mérkőzés adatlap

 

2017.02.18. (szombat) 17:00 óra

Dunaújváros - Mórahalom VSE

Mérkőzés adatlap

 

2017.02.19. (vasárnap) 14:00 óra

Dunaharaszti MTK - FC Dabas

Mérkőzés adatlap

 

Hódmezővásárhelyi FC - Pécsi MFC

Mérkőzés adatlap

 

Méhkeréki SE - Békéscsaba 1912 Előre II.

Mérkőzés adatlap

 

Szigetszentmiklós - Paksi FC II.

Mérkőzés adatlap

 

Ferencvárosi TC II. - Budafoki MTE

Mérkőzés adatlap

 

 Szentlőrinc SE - Várfürdő-Gyulai Termál FC 

Mérkőzés adatlap

 

                                                                                                                                 

VERESÉG HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN !

Kökény Tamás korai góljának köszönhetően szerezte meg zsinórban hetedik győzelmét a HFC a Mórahalom ellen egy kevés helyzetet hozó mérkőzésen.

Jól kezdték a találkozót a hazaiak, rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést és a nyolcadik percben egy bal oldali szbadrúgás után Kökény Tamás elé pattant a labda az ötösön belül, a vásárhelyi játékos pedig nem is hezitált, megszerezte csapatának a vezetést. A gól után is a hazaiak uralták a játékot, a Mórahalom sokáig helyzetig sem jutott el. Az első komolyabb lehetősgüket a félidő végén alakították ki, amikor Magyar György futott el a jobb szélen, beívelte középre a labdát, amire Szalma Gergelyérkezett, de nem sikerült a kapu felé irányítania a fejest, így a szünetre egygólos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok.

A második félidőre sem változott sokat a játék képe, többet birtokolta a Hódmezővásárhely a labdát, de csupán meddő mezőnyfölényt tudtak kiharcolni a szervezetten futballozó Mórahalommal szemben. A kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben, nem sok helyzetet láthatott a vásárhelyi publikum és újabb gól sem született már a második játékrészben. A Hódmezővásárhely ezzel zsinórban hetedik mérkőzését nyerte meg a bajnokságban, tartják remek formájukat, de a Mórahalom megnehezítette a dolgukat, így értékes három pontot zsebelt be Major Lászlóegyüttese.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 16. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Mórahalom VSE 1-0 (1-0)
Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezeti: Leél-Őssy Ádám (Pápai Zoltán, Kovács Gábor)
Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Tóth I., Kökény, Mezei, Bartyik (Marton 89′), Szilágyi N., Komáromi, Tóth A. (Végh 76′), Máté, Puskás (Szabó 58′). Vezetőedző:Major László
Mórahalom: Halász – Lászik, Mészáros T., Zámbó, Pócs, Magyar, Crkvenjakov, Várda (Busa 86′), Szücs, Szalma. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa
Gól: Kökény (8′)
Sárga lap: Komáromi (42′), Szilágyi (79′), Bartyik (88′) ill. Bokányi (83′)

Major László: “A legfontosabb, hogy megszereztük a győzelmet, negyedik mérkőzésünkön nem kaptunk gólt, a védekezésünk nagyon jól összeállt. A tény, hogy ezeket a nehéz mérkőzéseket egy góllal meg tudjuk nyerni, azt jelenti, hogy a csapatom most rendben van. A mai mérkőzés nem volt nézőcsalogató találkozó, valami lehetett a levegőben, mert a játékosaim nem tudtak egyszer sem ritmust váltani, nem tudtunk igazán kreatívan futballozni, de ennek ellenére meg tudtuk nyerni a találkozót, így az eredménnyel elégedett vagyok.”

Vojnic-Zelic Sasa: “Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, egy nagyon masszív és erős ellenféllel kellett megküzdenünk. Próbáltunk hasonlóan agresszívan, a párharcokat keresve futballozni, ebben viszont egy kicsivel fölénk kerekedett a Hódmezővásárhely. A játékban viszont egyáltalán nem alakult ki nagy különbség a csapatok között, az egy gól is amit kaptunk egy rögzített szituáció után esett. Elégedett vagyok a csapatom mai teljesítményével, sajnálom a játékosaimat hogy ez nem párosult pontszerzéssel, az utolsó percekig hajtottunk, próbáltunk gólt szerezni, igazságosabb lett volna talán egy döntetlen.”

                                                           

Fontos győzelmet aratott a Mórahalom !

Ismét nyerni tudott, így a tabellán meg is előzte szombati ellenfelét a Mórahalom VSE: a homokhátiak a Dunaharaszti ellenében diadalmaskodtak egy kiegyenlített, küzdelmes mérkőzésen.

A múlt héten értékes ponttal térhetett haza a Pénzügyőr otthonából a Mórahalom VSE, amelynek elmúlt fordulóbeli eredménye akkor vált volna igazán csak értékessé, ha sikerült volna a játéknap előtt még közvetlenül előtt álló Dunaharasztit is legyőznie.

Az elmúlt hetekhez hasonló elszántsággal és motiváltsággal nyitotta a meccset a Mórahalom, amely tíz perc elteltével meg is szerezte a vezetést az akkor még száraz és szélmentes időben, és Várda Ákos találatával megszerezte a vezetést a homokháti gárda. Irányította a találkozót a Mórahalom, amelynek játéka csak a félidő utolsó tíz percére esett visszább, de ezt a periódust sem tudta kihasználni a Dunaharaszti. Amikor kellett, akkor Halász Krisztián is hozzátette a magáét a csapat teljesítményéhez, de nem nagy bravúrokra nem volt szükség a kapustól.

A szünet után egészen más meccs is kikerekedhetett volna, amennyiben megadják a mórahalmiak szabályosnak tűnő gólját, Dalibor Crkvenjakov visszagurított labdájánál azonban les miatt érvénytelenítette a találatot Csontos Dávid. Végül mindössze négy perccel a vége előtt dőlt el a meccs, amikor egy rossz vendég kirúgásra csapott leSzalma Gergely, aki önzetlenül a középen érkező Crkvenjakov elé tálalt, aki értékesítette a ziccert, így eldöntötte a három pont sorsát.

A Mórahalom ezzel harmadik meccsén maradt veretlen, amivel már 19 pontot számlál a bajnokságban, a következő fordulóban pedig a megyei rangadón a Hódmezővásárhely vendégeként lépnek pályára Szalma Gergelyék.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 15. forduló

Mórahalom VSE – Dunaharaszti MTK 2-0 (1-0)
Mórahalom, vezette: Csontos Dávid (Varga Balázs, Zsákai Milán).
Mórahalom: Halász – Bokányi R., Magyar, Lászik, Pócs T., Zámbó (Zsoldos, 58′), Szücs, Mészáros T. (Juhász, 86′), Várda (Busa – a szünetben), Szalma, Crkvenjakov. Edző:Magyar György és Vojnic-Zelic Sasa.
Dunaharaszti: Gyatyel – Scheiber, Nyéki, Rétsági, Márton, Kovács G. (Vitányi, 83′), Gacsal, Dallos, Rebecsák, Benke (Unyi, 65′), Bozsik (Mészáros D., 63′). Vezetőedző:Króner Péter.
Gól: Várda (11′), Crkvenjakov (86′).
Sárga lap: Crkvenjakov (70′), Magyar (76′) ill. Bozsik (35′), Kovács G. (46′), Mészáros D. (79′).

Magyar György: “A csapat küzdése és megfelelő hozzáállása kellett ehhez a sikerhez. Az elmúlt hetekben védekezésben is jól teljesítünk, itt nem az extra teljesítmények hatnak ki a csapatra, hanem az, hogy mindenki tudja a feladatát, kezdünk felnőni az NB III-as sorozatokhoz. Rangadó vár ránk a jövő héten, ott is szeretnénk jó eredményt elérni.”

                                                                              

Hatpontos meccset nyert a Mórahalom!

Fontos meccset nyert meg a Mórahalom VSE az FC Dabas ellen, amely a hajrában Dalibor Crkvenjakov büntetőjével biztosította be három pontját.

Kiegyenlített meccs zajlott a pályán, és érezhető volt, hogy aki az első gólt lövi, az nagy lépést tehet a három pont bezsebelése felé is: voltak ugyan jó periódusai az igen harcosan futballozó Mórahalomnak is, de nem akart jönni a gól Magyar György ésVonjic-Zelic Sasa tanítványainak.

A szünet után aztán valamit visszakapott abból a balszerencséből a Mórahalom, ami a Dabas-Gyón elleni meccsüket jellemezte: egy beadás után hiába akart felszabadítani fejjel a vendégek játékosa, pont Kállait találta el a labdája, akinek fejéről azonban védhetetlenül csapódott a labda a bal felsőbe, ezzel megszerezte a vezetést a Mórahalom. Innentől érthetően más volt a meccs képe, a találkozó pedig négy perccel a lefújást megelőzően dőlt el végleg, amikor Dalibor Crkvenjakov lépett ki egy indítással, ám Scheilinger kapus csak elkaszálni tudta őt, így büntetőhöz jutottak a hazaiak: a sértett pedig nem hibázott, és bebiztosította csapata győzelmét. Ezzel a Mórahalom pontszámban beérte a Dabast, és több lőtt góljának köszönhetően meg is előzte, így a 12. helyre lépett fel a tabellán.

A homokhátiak legközelebb november ötödikén a Pénzügyőr vendégei lesznek a bajnokságban.

NB III Közép csoport, 13. forduló

Mórahalom VSE – FC Dabas 2-0 (0-0)
Mórahalom, Móradomb körúti stadion. Vezette: Bálint Attila (Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland).
Mórahalom: Halász – Fodor (Pócs T. – a szünetben), Lászik, Szücs, Bokányi R., Mészáros (Pócs D., 60′), Magyar, Zámbó, Busa, Crkvenjakov, Szalma (Várda, 88′). Edzők: Magyar György és Vojnic-Zelic Sasa.
Dabas: Scheilinger – Dabasi, Kállai, Eördögh, Dobó, Huszti, Karacs R. (Takács K., 62′), Surányi, Komoróczi (Nádházi, 78′), Huller (Hollauer, 60′), Sárközi. Vezetőedző: Dajka László.
Gól: Kállai (60′, öngól), Crkvenjakov (86′, tizenegyesből).
Sárga lap: Mészáros (28′), Fodor (36′) ill. Eördögh (69′), Komoróczi (80′), Surányi (83′), Scheilinger (85′).

Vojnic-Zelic Sasa: “Tudtuk, hogy kellemetlen stílusú csapat ellen lépünk pályára, így csak úgy nyerhettünk, ha mi is ezt az utat választjuk. Úgy is készültünk, hogy nehéz lesz helyzetbe kerülnünk, és nem fogunk tudni jól játszani, de a hozzáállásban mást kell hoznunk, mert csak így lehetünk egálban. Nem voltunk jobbak, de a második félidőben sok párharcot nyertünk, szervezetten védekeztünk, mentalitásunknak köszönhetjük ezt a három pontot.”

                                                                                                                                             

Fél tucatot lőtt a csabai fakónak a Mórahalom !

Magabiztosan verte a Békéscsaba II-t a Mórahalom VSE: a homokhátiak fél óra alatt már négyet lőttek, amire még kettőt tettek rá a folytatásban.

Négy nyeretlen meccs után fogadta a Békéscsaba 1912 Előre SE II. számú csapatát a Mórahalom VSE, amelynek az előző két meccsen a góllövés sem jött össze.

Nos, e tekintetben óriásit lépett előre a homokháti gárda, hiszen már a második percben egy jobb oldali szöglet utáni megcsúsztatott labdát követően Mészáros Tiborpróbálkozása jött ki Baráth kapusról, erre pedig Dalibor Crkvenjakov kapcsolt a leghamarabb, aki közelről a kapuba pofozta a labdát. Alig egy perccel később Busa Bence vett ár egy balról kapott labdát jobbal úgy, hogy felpörgette magának, majd ballal egy óriási gólt ragasztott a csabai kapuba – alaposan megadva az alaphangulatot a meccs további szakaszára. A mórahalmiak a folytatásban sem lassítottak, Dalibor Crkvenjakov mintegy harminc perc alatt eljutott a mesterhármasig, az 5-0-s félidő után pedig tulajdonképpen formalitássá vált a második félidő.

A szünet után ugyan néhány védésre szükség volt Halász Krisztiántól is, de az i-re a pontot az utolsó pillanatban Magyar György tette fel: a gárda játékmestere a meccs legvégén még megszerezte csapata hatodik találatát is, ezzel az idény legnagyobb arányú sikerét aratta a Mórahalom.

Az NB III-ban újonc együttes ezzel a sikerrel immár 11 pontos, és feljött a 13. helyre, a jövő héten viszont egy roppant kemény mérkőzés vár rá a Pécs vendégeként.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 11. forduló

Mórahalom VSE – Békéscsaba 1912 Előre SE II. 6-0 (5-0)
Mórahalom, vezette: Farkas Mátyás (Baghy Csaba, Kovács Gábor)
Mórahalom: Halász – Lászik, Mészáros T. (Juhász J., 53′), Busa, (Hauk, 76′), Zámbó, Magyar, Crkvenjakov (Pócs T., 61′), Pócs D., Szücs, Fodor, Szalma. Edzők: Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.
Békéscsaba II.: Baráth – Vozár, Kmetykó, Babinyecz (Bozó, 16′), Láza (Zahorán, 83′), Konyecsni, Takács J., Mácsai, Kun, Oláh L., Bozsó (Ilyés, 78′). Vezetőedző: Szenti Zoltán.
Gól: Crkvenjakov (2′, 16′, 31′, 40′), Busa (3′), Magyar (90′).
Sárga lap: Konyecsni (52′).

Magyar György: “A jó kezdés rányomta a bélyegét a meccsre, de helyén kell kezelnünk ezt a győzelmet, a Békéscsaba II nem a legerősebb együttes a ligában. Úgy készültünk erre a meccsre, mintha egy BL-döntőt játszottunk volna, nekünk nagyon fontos volt ez a meccs. Ez a 6-0 érezteti a hatását a következő fordulókban is, bár helyén kell kezelnünk, de remélem, a góllövés területén elindít valamit. Nem szabad elszállnunk, ezért is olyan 3 pontot kapunk, mint egy 1-0-s sikerért. Ami eddig kifele pattant vagy nem sikerült, az ma igen, a sors és a szerencse is mellénk állt, de persze aki dolgozik érte, annak előbb-utóbb ez is jönni fog. Az elmúlt két meccs miatt életbevágó volt számunkra, hogy ma nyerjünk.”

                                                                                                   

Ismét vereség idegenben !

A Paks II. a ráadásokban villant, a homokhátiak adósak maradtak a ziccerekkel.

Alsóházi rangadót vívott vasárnap a labdarúgó NB III-ban a Mórahalom, hiszen a forduló előtt tizennegyedik pozícióban tanyázó homokháti együttes a tizenharmadik Paks II.-nél vendégszerepelt. Magyar Györgyék elszántan léptek pályára, mindenképpen javítani szerettek volna a múlt heti kudarcot követően, amikor is – három, veretlenül megvívott meccs után – fájó vereséget szenvedtek az ugyancsak közvetlen riválisnak számító Dabas-Gyóntól.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, habár a hazaiak kicsivel többet birtokolták a labdát, mint a mórahalmiak. Az ezúttal Dalibor Crkvenjakovot nélkülözni kényszerülő vendégek a mezőnyben szépen és okosan passzolgattak, ám a tetszetős kombináció csak arra volt elég, hogy 20-30 méterre megközelítsék a kaput, ott elfogyott a tudomány. A Paks ráadásul rendkívül stabilan védekezett, látszott, nem lesz egyszerű feltörni a tolnai reteszt. Úgy tűnt, gól nélkül vonulnak szünetre a csapatok, ám a 45. perc utáni ráadásban rezdült Halász Krisztián hálója. A paksiak a félpályától küldtek előre egy szabadrúgást, középre tették a labdát, mely egy védő lábáról vágódott a gólvonal mögé (Nagy Ádám Istvánnak adták hivatalosan a találatot); 0-1.

A második felvonásban igyekezett váltani és gyorsítani a vendégcsapat, Sasa Vojnic-Zelic cserékkel frissített, ám továbbra is hadilábon álltak a helyzetek kialakításával. A mezőnyjátékra nem lehetett panasz, működtek a kis játékok, a rövid passzok, a kényszerítők, ám a tizenhatos előterében az utolsó átadások rendbe pontatlannak bizonyultak, vagy a hazai védők léptek közbe sikeresen. A Paks egyre többször kontrázott ígéretesen, ahogy kinyílt a mieink védelme, négy-öt mintaszerű támadást futtattak végig, Halásznak nem egy alkalommal kellett nagyot védenie. A 91. percben dőlt el végleg a csata, akkor egy kontra végén Nagy lőtte be önmaga és gárdája második gólját; 2-0!

A Mórahalom ugyanúgy rúgott gól és pont nélkül maradt, mint egy hete a Dabas-Gyón ellen, így 8 pontjával visszaesett a tizenhatodik helyre. Október 16-án 14.30-kor ismét alsóházi ellenfele lesz a Csongrád megyei legénységnek, mely a tizenhetedik Békéscsaba II.-t fogadja majd határozott győzelmi célokkal.

Labdarúgó NB III Közép csoport 10. forduló:

Paksi FC II. – Mórahalom VSE 2-0 (1-0). Paks, 200 néző, vezette: Bana Gergely (Nagy Attila, Reinicz Gábor).
Paks II.: Székely – Szalai A., Nagy Á., Bagó, Hanol, Kesztyűs B., Bognár (Zachán 30′), Simon M., Kesztyűs M. (Rácz 90′), Vlasics (Kiss T. 80′), Jelena. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.
Mórahalom: Halász – Lászik, Mészáros T. (Busa 60′), Zámbó, Pócs T., Magyar, Hauk, Varga K. (Várda 55′), Bokányi R. (Szalma 46′), Szücs, Fodor Á. Vezetőedző: Sasa Vojnic-Zelic.
Gólszerzők: Nagy Á. I. (45+1′, 91′)

Sasa Vojnic-Zelic: “Reális eredmény született, a stabilan védekező és jól kontrázó paksiak két helyzetüket értékesíteni tudták, így megérdemelten nyertek. A mezőnyjátékunkkal nem lehetek elégedetlen, de valahogy az utóbbi mérkőzéseken nem tudunk ziccereket kialakítani. A jövő héten a Békéscsaba ellen mindenképpen javítani és nyerni szeretnénk, mint ahogy a bennmaradás szempontjából is kulcskérdés, hogy a hazai meccseinket be tudjuk húzni. Ezzel együtt nagyon sajnálom, hogy egy újabb fontos idegenbeli találkozóról térünk haza üres kézzel.”

                                                                                                     

Három meccs után újból pont nélkül maradt a Mórahalom.

Bár az elmúlt hetekben jól teljesített, de nem tudott pontot szerezni a Dabas-Gyón elleni, Maglódon megrendezett találkozón a Mórahalom VSE: Magyar Györgyék ezzel ötödik vereségüket könyvelhették el.

Ellenkező előjelekkel várhatták a csapatok az egymás elleni mérkőzésüket, hiszen a Dabas-Gyón az elmúlt három fordulóban nyeretlen, míg a Mórahalom veretlen maradt, a homokhátiak ráadásul a bajnoki címre esélyes Budafok ellenében tudtak egy igen értékes pontot szerezni.

Ezúttal a Mórahalom más játékot választott, mint korábban: nem engedte, hogy ki tudja hozni ellenfele a labdát, feltolták a védekezésüket, és ez jól is működött, hiszen a hazaiak elvétve kerültek oda Halász Krisztián kapuja elé. Ugyan dominált a mezőnyben a Mórahalom, de nem akart jönni a gól – egy alkalommal hiába lőhetett egy szögletet követően háromszor is a tizenhatoson belülről a homokházi gárda, rendre volt egy blokkoló védő, aki megakadályozta, hogy komolyabb gondot okozzon a lövés Kovács Tamás kapusnak.

Abszolút nem volt benne a meccsben, mégis gólt tudott szerezni a Dabas-Gyón a második félidő közepén: egy lapos beadás jutott el a hosszúra, ahol Bokányi Richárd próbált volna sarokrúgásra tisztázni, de pont a kapufát találta el, a kipattanó pedig megtalálta a csereként beálló Szemán Lajost, akinek nem volt nehéz dolga egy méterről a kaputól. A gólt követően hiába nyomott a Mórahalom, az egyenlítés nem sikerült, így megszakadt Szalma Gergelyék három meccs óta tartó veretlenségi sorozata.

A Mórahalom a következő fordulóban, október kilencedikén a Paksi FC II. vendége lesz.

NB III Közép csoport, 9. forduló

Dabas-Gyón FC – Mórahalom VSE 1-0 (0-0)
Maglód, vezette: Szabó Levente (Galán Roland, Pipicz Norbert)
Dabas-Gyón: Kovács T. – Sós M., Kozma I., Vasas, Riba, Csepregi, Borsos (Méder, 23′), Poncok, Nagy A. (Lakatos, 90′), Pirik (Szemán, 62′), Horváth R. Vezetőedző: Aranyos Imre.
Mórahalom: Halász – Mészáros T., Zámbó, Magyar, Fodor, Pócs D., Várda (Busa – a szünetben), Szücs, Bokányi (Hauk, 83′), Szalma (Pócs T., 59′), Crkvenjakov. Edzők:Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.
Gól: Szemán (65′).
Sárga lap: Riba (35′), Vasas (37′), Horváth R. (61′), Szemán (83′), Sós (86′), Kozma (90′).

Sasa Vojnic Zelic: “Teljesen más volt a játékunk, jobbak voltunk az ellenfelünknél, és ugyan mi sem játszottunk jól, de az ellenfelünket így is felülmúltuk. Jó időben kaptuk a pofont annak érdekében, hogy tudjuk, hogy hol a helyünk.”

                                                                                                                                           

Szekszárdon szerezte meg első idegenbeli pontjait a Mórahalom.

Hátrányból felállva játszott döntetlent Szekszárdon a Mórahalom, amely először szerzett pontot idegenben a szezon során.

Igen hamar vezetéshez jutottak a Tolna megyeiek egy szerencsés góllal: az első negyedóra végéhez érkezve egy 30 méterről felívelt szabadrúgás mindenki felett átszállt, még a labda ívét rosszul kiszámító Halász Krisztián felett is, hogy aztán a keresztlécről visszapattanva a kapus kezéről, hátáról a hálóba csorogjon. (1-0) Ezt követően fokozatosan vette át a játék irányítását a homokháti alakulat, aminek a szünet után meg is lett az eredménye. Az 52. minutumban Varga Krisztián robogott el a bal szélen egy keresztlabdával, majd lapos centerezése a rövidnél még átpattant Szalma Gergely lábán, a mögötte érkező Dalibor Crkvenjakov azonban 8 méterről kíméletlenül bezúdította félfordulatból az adódó ziccert. (1-1) Kis híján a fordítás is összejött később, ám Varga egy jobbról érkező beadásnál 4-5 méterről nem tudta fejjel megverni a bravúrt bemutató Pokorni Pétert. A 91. percben a szekszárdiak előtt is kimaradt egy óriási lehetőség, így döntetlenre végeztek a felek.

A Mórahalom ezzel első ikszét játszotta az idei szezonban, egyszersmind először szerzett pontot otthonától távol. Magyar Györgyék legközelebb jövő szombaton a Budafokot látják majd vendégül.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 7. forduló:

Szekszárdi UFC – Mórahalom VSE 1-1 (1-0)
Szekszárd. Vezette: Szalai László (Gyürüsi Péter, Keszthelyi Tamás).
Szekszárd: Pokorni – Károly, Koch, Kész (Nagyváradi 57′), Juhász M. (Budai 56′), Hegedűs, Lékó, Márkvárt, Arena (Fejes 75′), Dallos, Puskás. Vezetőedző: Varga Balázs.
Mórahalom: Halász – Pócs T., Szücs S., Deák (Lászik 23′), Fodor, Zámbó (Juhász J. 88′), Mészáros, Magyar, Szalma, Crkvenjakov, Várda (Varga 36′). Edzők: Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.
Gólszerzők: Halász (14′ – öngól), ill. Crkvenjakov (52′).
Sárga lap: Károly (86′), ill. Varga (57′).

Magyar György: “Érett már ez a pontszerzés, de ránk is fért. Kicsit defenzíven kezdtünk, ráadásul kaptunk is egy szerencsétlen gólt, de utána nyíltabbá vált a játékunk. A Szekszárd nem is nagyon tudott mit kezdeni a letámadásunkkal. A második félidőben végig nyomás alatt tartottuk őket, a támadószekciónk jól teljesített, ami ki is jött a gólnál, illetve volt még azon kívül is helyzetünk. Összességében mindemellett reálisnak tartom a döntetlent.”

                                                                               

 

A labdarúgó magyar kupa országos első fordulójában az NB III-as Mórahalom holnap 15.30-kor az NB I-es Budapest Honvédot fogadja.

 

Budapest Honvédot kapta a magyar kupa hatodik, az országos első fordulójában. A nagy múltú együttes hétszer nyerte meg a sorozatot, legutóbb 2009-ben, és ezzel a hazai ranglistán a negyedik helyen áll.

– Egy kis csapat életében mindig nagy szó, ha egy neves, NB I-es együttest fogadhat, ez lesz most is – nyilatkozta a Mórahalom VSE elnöke, Révész Gábor. – Megerősített biztonsági szolgálattal várjuk az ellenfelet, a belépő ára pedig nem változik, azaz ahogy a bajnokikon is, 500 forint lesz. Úgy gondolom, a Honvéd a kellő komolysággal veszi a mérkőzést, azaz a meghatározó játékosok itt lesznek, ezenkívül sok tehetséges fiatal kaphat szerepet Marco Rossi vezetőedzőtől. Mi próbálunk helytállni, és azok is játszhatnak, akik eddig kevesebbet léptek pályára. A telefonhívásokból érzem, jóval nagyobb az érdeklődés, mint egy bajnoki kapcsán. Elkészült a vendégszektor teljesen elkülönített WC-vel, büfével, így a várhatóan nagyjából 100 fős csoportban érkező Honvéd-szurkolók már ott kapnak helyet.

A Mórahalom szinte napra pontosan két évvel ezelőtt, 2014. szeptember 10-én fogadott legutóbb NB I-es ellenfelet, akkor a magyar kupa második fordulójában a Debrecen nyert 6–0-ra még a régi pályán.

                                                                                             

Második győzelmét ünnepelhette a Mórahalom a Gyulai termál FC ellen !

 

Hazai környezetben 3-1-re verte a Gyulát, ezáltal másodszor gyűjtötte be idén a három pontot az újonc Mórahalom az NB III-ban.

A mérkőzés első félidejében inkább a hazaiak akarata érvényesült a pályán, ami eredménnyel is párosult. A 27. percben Magyar György csúsztatott meg egy rövidre beívelt szögletet, az ötös túloldalán pedig a labdát átvevő Dalibor Crkvenjakov ballal lőtt a hálóba a bevetődő lábak erdején át. (1-0). Nem sokkal később megduplázta előnyét a mórahalmi gárda: a 36. percben Várda Ákos ügyesen mozgott befelé, megnyitva ezáltal a területet a balon Fodor Ádám előtt, aki egy jó ütemű indítással berobogott a védelem mögé, majd Harman József kapus mellett-felett bombázott a kapuba. (2-0) Fordulás után igyekezett ritmust váltani a hátrányban lévő Békés megyei alakulat, mi több, egy balról érkező beadást a szünetben beállt Okos István be is fejelt Halász Krisztián mellett hat méterről a 79. minutumban. (2-1) A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a Termál az egyenlítésért, helyzetek mégis a jól kontrázó Mórahalom előtt adódtak. Juhász Jónás ugyan egy alkalommal még csak a kapufát találta el 11 méterről, a hosszabbításban azonban a Busa Bencével összejátszó Crkvenjakov megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját a találkozón. (3-1)

A Magyar György, Sasa Vojnic-Zelic edzőpáros által dirigált együttes ezzel már hat pontot számlál hat fordulót követően az NB III Közép csoportban. A homokhátiak legközelebb jövő szombaton Szekszárdra utaznak majd a bajnokságban, előtte viszont szerdán 15.30-tól az NB I-es Budapest Honvéd vizitál a Móradomb körúti stadionban a Magyar Kupa keretei között.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 6. forduló:

Mórahalom VSE – Várfürdő-Gyulai Termál FC 3-1 (2-0)
Mórahalom, Móradomb körúti stadion. Vezette: Jakab Árpád (Kovács Gábor, Csóra Szabolcs).
Mórahalom: Halász – Deák, Szücs, Magyar (Juhász 71′), Fodor, Mészáros, Zámbó, Pócs D. (Pócs T. – a szünetben), Szalma, Várda (Busa 59′), Crkvenjakov. Edzők: Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.
Gyula: Harman – Kerekes (Bogdán 39′), Szabó, Ferenczi, Zámbori, Sipos, Kormos (Burai 67′), Nagy (Okos – a szünetben), Polonio-Guerreiro, Balogh, Styecz. Vezetőedző: Őze Tibor András.
Gólszerzők: Crkvenjakov (27′, 90+3′), Fodor (36′), ill. Okos (79′).
Sárga lap: Zámbó (76′), ill. Polonio-Guerreiro (11′), Kormos (66′), Szabó (70′), Zámbori (90′).

Magyar György: “Igyekeztünk azt játszani, mint a Komló ellen, már az ellenfél térfelén próbáltuk megzavarni a labdakihozatalokat. A Gyula így hosszú labdákkal és távoli átlövésekkel próbálkozott, de a védelmünk ezeket jól állta. A játékot egyébként mi uraltuk az első félidőben, megvoltak a helyzeteink is. Szünet után jobban ránk jött az ellenfél, de felívelgetésen túl akkor sem mutattak mást. Összességében azt gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. Az első három forduló még tanulópénz volt számunkra, az utóbbi háromból viszont már két sikerünk is van. Persze, még mindig nem vagyunk a célunkból, továbbra is próbálkozunk, tanulunk, dolgozunk. Mérkőzésről mérkőzésre igyekszünk fejlődni.”

 

                                                                                             

Elvitte a három pontot a Dunaújváros Mórahalomról !

Hiába volt végig egyenrangú partnere a tavaly még az NB II-ben szereplő Dunaújvárosnak a Mórahalom, a homokháti együttes második NB III-as meccsén is pont nélkül maradt.

Több játékosát is nélkülözve fogadta a tavaly még az NB II-ben szereplő Dunaújvárost az idény első hazai mérkőzésén a Mórahalom VSE: mindkét együttes vereséggel nyitotta az új szezont, így az első pontok megszerzésére hajtott a szombati, egymás elleni mérkőzésükön.

Nagy lendülettel nyitottak a felek, egyik oldalon sem a védelmek voltak azok, amelyek dominálták volna a meccset: az újvárosiak előtt több kisebb lehetőség is adódott, Csehi Tamás bal oldali játékba lépései mellett főleg a sarokból veszélyeztetett sokszor a vendég együttes. Az első hazai helyzet Dalibor Crkvenjakov előtt adódott, aki a kapujából kilépő Vaszócsik Viktor mellett-felett próbálta az üres kapuba fejelni a labdát, de Páles Tamás visszaért, és tisztázni tudott. Király Bence laposan előtt labdájánál már nem csak Halász Krisztiánon múlt, hogy maradt a gól nélküli állás – egyre veszélyesebben futballozott Dobos Barna együttese, ugyanakkor mezőnyben egyenrangú partnere volt ellenfelének a Mórahalom. A félidő utolsó pár perce a vendégeké volt, de komoly feladat elé nem állították a homokhátiak kapusát, így egy mindenképp élvezetes 45 percet követően gól nélkül fordultak a felek.

A térfélcserét követően már változott a játék képe, mindkét együttes jóval több energiát fordított a védekezésre, így kevesebb volt a helyzet és a terület is. Tíz perc elteltével Pogonyi Ferenc asszisztens intésére fújt be egy kezezés miatt járó büntetőt a Mórahalomnak Bálint Attila játékvezető: a labda mögé Magyar György állt, akinek félmagas, nem igazán sarokra tartó lövését megfogta Vaszócsik, így kimaradt a mórahalmi tizenegyes. Ez önmagában is bosszantó lett volna, ez viszont csak fokozódott bő tíz perccel később, amikor a vendégek is kaptak egy tizenegyest – eztTóth Tibor magabiztosan értékesítette, így megszerezte a vezetést a Dunaújváros, 0-1. A hátralévő időben ugyan változtatott mentalitásán a Mórahalom, amely többször is odakerült a Fejér megyeiek kapujához, de mindig volt egy dunaújvárosi védő, aki blokkolni vagy szerelni tudott – így a kihagyott tizenegyes abszolút megbosszulta magát, és a főleg a második félidőben semmiképp sem jobb Dunaújváros egy szoros mérkőzésen nyerni tudott a Mórahalom vendégeként, így két kör után pont nélkül áll az újonc homokháti együttes az NB III Közép csoportjában.

A Mórahalomra legközelebb sem vár könnyebb feladat: a következő játéknapon a fővárosban, a tavalyi Nyugati csoport bajnokához, a Ferencváros II-höz látogatnak Sasa Vojnic-Zelic tanítványai.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 2. forduló:

Mórahalom VSE – Dunaújváros PASE 0 – 1 (0-0)
Mórahalom, Móradomb körúti stadion, 400 néző. Vezette: Bálint Attila •(Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland).
Mórahalom: Halász – Király D. (Bokányi R. – a szünetben), Magyar, Deák, Pócs D. (Varga K., 72′), Zámbó, Zámbori, Fodor, Busa (Várda, 76′), Szalma, Crkvenjakov. Edzők:Magyar György és Sasa Vojnic-Zelic.
Dunaújváros: Vaszócsik – Hajdók, Csendes, Páles, Ablonczy, Csehi, Dobos (Nyúl, 89′), Dorogi (Abért, 85′), Tóth T., Blatt, Király B. (Kercsó, 59′) Vezetőedző: Dobos Barna.
Gólszerzők: Tóth T. (69′, büntetőből)
Sárga lap: Páles (56′), Blatt (58′).

Sasa Vojnic-Zelic: “Az első félidőben sajnos nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, csapatszinten nem úgy védekeztünk, ahogy kellett. Sok helyzet volt mindkét oldalon, az első félidőben több gólt is kaphattunk volna. Az első félidő biztos tetszett a szurkolóknak, de nekem kevésbé. A második félidőben már szervezettebben játszottunk, a labdaszerzéseink után voltak jó kontráink, de nem használtuk ki a helyzeteinket, ahogy a tizenegyest sem rúgtuk be. Ikszes meccs volt, de ha az első félidőben gólokat kapunk, akkor nem mondhattunk volna semmit. A második félidei játékkal elégedett vagyok, sajnálom, hogy nem tudtunk gólt szerezni.”

                                                                                                                              

Vereséggel kezdte az NB III-at a Mórahalom

A szünetig tartotta magát a tavaly még a másodosztályban szereplő Szigetszentmiklós ellenfeleként az NB III-ban újonc Mórahalom VSE: a homokhátiak sorsa öt perc alatt eldőlt a második félidőben.

Az előző szezonban még két osztály választotta el egymástól a két csapatot, hiszen a Szigetszentmiklós, amely hazai mérkőzéseit Diósdon játssza, az NB II-ben szerepelt, míg a Mórahalom a Csongrád megyei I. osztályban szerzett aranyérmet. A homokhátiaknál több új igazolás, így Deák Bence, Gyurkovics Tamás, és Várda Ákos is a kezdőcsapatban kapott helyet az első bajnokin.

Az SZTK ugyan fölényben futballozott az első félidőben, ám kapufánál „messzebb” nem jutottak a hazaiak, a Mórahalom védekezése pedig jól zárt az első 45 perc alatt. A fordulás után sem változott nagyot a játék képe, majd egy elkerülhető góllal szerezte meg a vezetést a Szigetszentmiklós, miután a homokhátiak tizenhatosán belül egy felívelt labdát követően nem tudott tisztázni a mórahalmi védelem, majd az érkezőMojzer öt méterről a kapuba spiccelte a labdát, 1-0. Öt perccel később jött az újabb hazai találat, innen pedig már nem volt visszaút Halász Krisztiánék számára, így vereséggel rajtolt a harmadosztály 2016/17-es idényében a Mórahalom VSE.

A Mórahalom a következő fordulóban hazai pályán is bemutatkozik az NB III-ban, augusztus 13-án 17.30-tól az előző idényben szintén az NB II-ben szerepelt Dunaújváros érkezik a Móradomb körútra.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 1. forduló

Szigetszentmiklósi TK – Mórahalom VSE 2-0 (0-0)
Diósd, vezette: Szalai László (Keszthelyi Tamás, Gyürüsi Péter)
SZTK: Mikler – Sipos, Májer (Földes, 66’), Switzer (Szanyó, 71’), Mojzer (Imecz, 82’), Fritz, Erdei, Pölöskei, Vass M., Rodenbücher, Barna. Vezetőedző: Csurka Zoltán.
Mórahalom: Halász – Király, Magyar, Deák, Fodor, Varga K., Pócs D., Gyurkovics (Juhász, 67’), Várda (Busa, 61’), Crkvenjakov (Szücs, 80’), Szalma. Edzők: Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.
Gól: Mojzer (55’), Switzer (60’).
Sárga lap: Májer (58’), Sipos (81’) ill. Varga K. (59’), Deák (71’).

                                                                              

Kilenc új igazolással vág neki a Mórahalom az NB III-nak.

Kialakult az NB III-as újonc Mórahalom kerete a 2016/2017-es szezonra: a homokháti együttes kilenc új játékost igazolt a nyáron.

Mint azt korábban írtuk, a csapatból hárman távoztak, illetve az elsők között érkezett a Busa Bence, Révész Máté duó Algyőről, valamint Fodor Ádám a Szeged 2011-Grosics Akadémiától. Hozzájuk hétvégén portálunk érdeklődésére újabb hat nevet jelentett be a harmadosztályú klub.

A 20. születésnapját a napokban ünneplő Juhász Jónás és a már jelentős NB III-as rutinnal is rendelkező Sarnyai Róbert a Makót hagyja el a Magyar György, Sasa Vojnic-Zelic alkotta edzőpáros hívószavára, bár utóbbi játékos kapcsán elképzelhető, hogy az őszt kölcsönben még a hagymavárosiaknál tölti majd. A szintén 20 esztendős Deák Bence a Győri ETO-nál nevelkedett, az elmúlt félszezont viszont a Szőregben játszotta le, ahol 15 megyeegyes mérkőzésen két alkalommal talált a kapuba.

Ugyancsak megegyeztek a mórahalmiak az FK 1899 Szeged pengés középpályásával,Gyurkovics Tamással, aki négy idény után hagyja el a szurkolók csapatát. Gólya Martinhosszabb ideje edződik már a harmadik vonalban, a legutóbbi pontvadászatban a Nyugati csoport utolsó helyén végzett Balatonfüredben lépett 22 alkalommal pályára. Vele ellentétben a Kozármislenytől érkező, 21 éves Várda Ákosnak csapatszinten több sikerélmény jutott a 2015/2016-os szezon során, bár a Közép csoport bajnokánál mindössze 16 találkozón kapott lehetőséget, ebből csupán kétszer kezdőként, ugyanakkor egy gól így is bekerült az egyéni statisztikájába.

A Mórahalom legközelebb jövő szerdán a Kecskemétet fogadja felkészülési mérkőzésen, míg az NB III-as bajnokság várhatóan augusztus elején kezdődik.

                                                                           

Emberhátrányban tett csodát a Mórahalom a Gyöngyös ellen !

Félidőre ledolgozta idegenben összeszedett hátrányát, a második félidőben pedig a feljutást is kiharcolta az utolsó félórát emberhátrányban lejátszó Mórahalom a Gyöngyös elleni osztályozón.

A csapatok a kezdősípszótól kezdve hatalmas iramot diktáltak a rekkenő hőségben is. A 25. percben Éles Viktor kapus mentett nagyot Dalibor Crkvenjakov elől, az első félóra leteltével pedig Magyar György fejelt keresztlécre. Érett a gól, nagyon hajtottak ekkorra már a hazaiak, aminek a 32. minutumban meg is lett az eredménye: Crkvenjakov továbbított a hálóba egy szögletet követően. (1-0) A folytatásban is futószalagon érkeztek a mórahalmi helyzetek, amelyek közül egyből meg is született a második találat: a 37. percben Szalma Gergely játszott össze remekül Magyarral, aminek végén a fiatal szélső éles szögből lőtt a gyöngyösi hálóőr alatt a kapuba. (2-0) A szünetre tehát ledolgozta az első meccsen összeszedett hátrányát a homokháti együttes, amely így már lélektani előnyből várhatta a második felvonást.

Csakhogy a 49. percben megtörtént a baj: a rosszul helyezkedő védők között Nádudvari Alex lőtt a bal alsó sarokba. (2-1) Ezzel a Heves megyeiek fontos gólt szereztek idegenben, hiszen innen ismét minimum kettőt kellett volna még lőnie a hazaiaknak az üdvösséghez. Az 54. percben Bokányi Richárd sípszó előtt rúgott el egy szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott. Mindennek egy óra elteltével lett igazán jelentősége, amikor a mórahalmi jobbhátvéd egy látványos mezhúzással akasztott meg egy kontrát, így megkapta Csonka Bence játékvezetőtől a második sárga kártyáját, és idő előtt mehetett zuhanyozni. A szorult helyzet ellenére Magyar Györgyék nem adták fel a küzdelmet, sőt, a 68. minutumban Crkvenjakov gyönyörűen lőtt a kapu jobb oldalába 14 méterről. (3-1) Az idő előrehaladtával egyre jobban elkészültek erejükkel a felek, ebből viszont a Mórahalom jött ki jobban, amely ellentmondást nem tűrően rohamozott a feljutásért. A hajrában aztán jött a csoda: Crkvenjakov centerezését a csereként beálltK.Tóth Gyula közvetlen közelről a hálóba bombázta, majd már a hosszabbításban Pócs Dániel állította be az 5-1-es végeredményt.

Nagy különbségű sikerükkel a mórahalmiak megfordították a párharcot, ezzel kiharcolták az osztályváltás jogát, így a következő szezont már az NB III-ban kezdhetik meg. Csongrád megye immár tehát négy együttessel képviselteti magát a nemzeti bajnokságokban. A Szeged 2011-Grosics Akadémia és a SZEOL SC a második vonalban, a Hódmezővásárhelyi FC és a homokháti gárda pedig a harmadik ligában gyűjtögetheti majd jövőre a pontokat.

 

Férfi labdarúgó rájátszás az NB III-ért, 2. mérkőzés:

Mórahalom VSE – Gyöngyösi AK 5-1 (2-0)
Mórahalom, Móradomb körúti stadion, 400 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Pogonyi Ferenc).
Mórahalom: Halász – Bokányi R., Szücs, Barát (K.Tóth 81′), Pócs T., Zámbó (Vojnic-Zelic 65′), Magyar, Mészáros, Szalma, Varga (Pócs D. 65′), Crkvenjakov. Játékos-edző:Magyar György.
Gyöngyös: Éles – Tarnai, Kluk, Gergely, Fekete, Pilinyi, Czene (Marosi 70′), Czéh (Sárándi – a szünetben), Nádudvari, Laurinyecz, Horváth. Vezetőedző: Labancz Róbert.
Gólszerzők: Crkvenjakov (32′, 68′), Szalma (39′), K.Tóth (87′), Pócs D. (90+3′), ill. Nádudvari (49′).
Sárga lap: Varga (7′), Bokányi R. (54′), Mészáros (75′), ill. Pilinyi (50′).
Kiállítás: Bokányi R. (60′).

A harmadosztályba feljutott: a Mórahalom VSE csapata 5-3-as összesítéssel.

Magyar György: “Egy olyan csapatot vertünk meg 5-1-re, amely eddig veretlen volt, és amely 2-0-ás hazai győzelme után érkezett ide. Azt gondolom, a küzdelemmel és a pályán nyújtott játékkal bőven felülmúltuk az ellenfelünket. Jövőre ott leszünk az NB III-ban!”

                                                                       

Kétgólos hátrányba került a Mórahalom Gyöngyösön !

Kétgólos vereséget szenvedett az NB III-ba való feljutásért rendezett osztályozó odavágóján a Mórahalom VSE Gyöngyösön.

Nem úszták meg szárazon a felek, az első félidőben végig szakadt ugyanis az eső, ami természetesen alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. A hazaiak az első perctől kezdve nekirontottak a homokhátiaknak, akik ugyanakkor mezőnyben abszolút egyenrangú ellenfelei voltak Heves megye bajnokának. A 26. percben aztán megszületett az első gól, amint egy szögletnél többszöri próbálkozásra sem tudtak felszabadítani a mórahalmi védők, a lendületből érkező Szilágyi Norbert pedig a gólvonalon túlra juttatta a labdát fejjel. (1-0) Magyar Györgyék főként kontrákra rendezkedtek be, a széleken igyekeztek a gyöngyösiek mögé jutni. A második félidő derekán mégis egy hazai ellentámadás vezetett eredményre, miután a Csongrád megyeiek középpályásainak bizonytalanságát kihasználva lendületből mehetett a védelemre a hevesi támadósor. (2-0) Bár a Mórahalom még a hajrában is eljutott egy nagy helyzetig, a szépítés már nem jött össze a gárdának, amely így nem várja könnyű helyzetből a visszavágót.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezetők engedték a csapatoknak a keményebb játékot, ami a gyöngyösiek részéről esetenként durvaságba csapott át. Ennek eredményeként Zsoldos Ákost sérülés miatt kellett lecserélni a 33. percben, a második félidő során pedig Dalibor Crkvenjakov is kapott egy nagyobb rúgást, ami után ápolásra szorult.

A második mérkőzést a tervek szerint június 18-án 15 órától rendezik a Móradomb körúti stadionban. A párharc győztese a következő szezont az NB III-ban kezdheti meg.

Férfi labdarúgó rájátszás az NB III-ért, 1. mérkőzés:

Gyöngyösi AK – Mórahalom VSE 2-0 (1-0)
Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. Vezette: Berke Balázs (Pápai Zoltán, Kovács Gábor).
Gyöngyös: Éles – Tarnai, Gergely, Szilágyi, Fekete, Pilinyi, Tatár, Oravecz, Nádudvari, Laurinyecz, Horváth. Vezetőedző: Labancz Róbert.
Mórahalom: Halász – Bokányi, Szücs, Barát, Pócs T., Zsoldos (Zámbó 35′), Mészáros (Vojnic-Zelic 77′), Magyar, Szalma, Pócs D. (K.Tóth 64′), Crkvenjakov. Játékos-edző:Magyar György.
Gólszerzők: Szilágyi (26′), Laurinyecz (59′).

Magyar György: “Nem fogunk jövő héten feltartott kézzel pályára lépni, igyekszünk majd ledolgozni a hátrányt. Úgy gondolom, jó csapat a Gyöngyös, Nádudvari Alex kimagasló szintű játékos. Egyszerűen igyekszenek megoldani a támadásokat, védekezésben pedig sallangmentesen, olykor akár durván is játszanak. Ugyanakkor a támadósorunk sebességben gyorsabb volt, megvoltak a lehetőségeink, de a szerencsével hadilábon álltunk, így bennünk maradt ma a gól. Összességében nem tartom behozhatatlannak ezt a 2-0-s eredményt. A mérkőzés előtt 50-50 százalékra adtam az esélyeket a továbbjutást illetően, amit továbbra is tartok.”

                                                                    

A Gyöngyös vár a Mórahalomra az osztályzón !

Osztályzóra kényszerül a Csongrád megyei I. osztályú bajnok, a Mórahalom VSE: az MLSZ székházában kedden délelőtt elkészített NB III-as osztályzók kapcsán nem volt szerencséje Magyar György együttesének, mivel utoljára húzták ki a csapatot a résztvevők közül.

 

Nem fogadta kegyeibe Fortuna a Mórahalom VSE-t az NB III-as osztályzót illetően: végül 14 megyei bajnok együttes jelezte, hogy vállalná a magasabb osztályú megmérettetést, így az MLSZ előzetes iránymutatásának értelmében négy párt húztak ki, hat csapat pedig osztályzó nélkül kezdheti meg a harmadosztályban a következő szezont.

Az utolsó pár második csapataként, azaz nyolcadikként került elő a Mórahalom VSE neve: így a legutolsó együttesként mégis osztályzóra kényszerült a homokháti együttes, amelynek ellenfele Heves megye veretlenül aranyérmet szerzett bajnoka, a Gyöngyös lesz.

A párharc első mérkőzése Gyöngyösön lesz június 11-én 17 órától, míg a mórahalmi visszavágót egy héttel később, június 18-án 17 órától rendezik.

Az osztályozók párosítása

Tiszafüred VSE – Gyirmót FC Győr II.
Kaposvár – Ibrány SE
Iváncsa KSE – Veszprém
Gyögyösi AK – Mórahalom VSE

Osztályozó nélkül feljutott:
Dabas-Gyón FC, Komárom VSE, Hajdúböszörményi TE, Pécsi MFC, Hévíz SK, Méhkeréki SE.

                                                                        

Gólesővel lett bajnok a Mórahalom Tiszaszigeten !

Magyar György vezérletével diadalmaskodott a vendégegyüttes, és megszerezte története második megye I-es aranyát.

Győzelmi kényszer alatt lépett pályára Tiszasziget a Mórahalom: az utolsó fordulót listavezetőként kezdő homokháti együttesnek mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki címet, ellenkező esetben az Ásotthalom-Algyő történéseitől függött sorsa.

Bár a hazaiakon nem volt nagy tét, de mégis érződött a feszültség a meccs első negyedében: több mint tíz percet kellett várni az első kapura lövésre, és ugyan a Mórahalomnál volt többet a labda, de elvétve jutottak el a kapuig a csapatok. Az eleredő esőben aztán gyakorlatilag az első komoly lehetőségét gólra is váltotta a Mórahalom: Szalma Gergely visszaívelt labdáját a kapujából kifutó Weszelovszky Gábormellett fejelte a hazai kapuba Magyar György. A lendületbe jött vendégek három perc elteltével ismét betaláltak: egy kezezés után megítélt büntetőt a vendégek játékos-edzője értékesített magabiztosan, így megszerezte önmaga és csapata második gólját, 0-2. A sokk után feléledt a Tiszasziget: Drágity Dusán távoli szabadrúgását nagy védéssel szedte ki Halász Krisztián, majd az ezt követő szögletnél a homokhátiak kapusa is tehetetlen volt Bálint Dániel fejesénél, így zárkózott a Tiszasziget, 1-2. A hajrában visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget a Mórahalom, de így a szünetre maradt a szoros eredmény.

A fordulás után a Mórahalom kezdett veszélyesebben, és Weszelovszky több bravúrjának köszönhetően nem szerzett korán gólt a gárda. Negyed óra elteltével aztánDalibor Crkvenjakov érkezett remekül Magyar György beadására, aki sarokkal húzta kapura a labdát, a menteni igyekvő Kasza Ferenc azonban saját kapujába továbbította a labdát, 1-3. Ez volt a fordulópont, innentől már nehezen tudta felépíteni támadásait a Tiszasziget, miközben Magyar György újabb büntetőt értékesített, a hajrában pedig a felszabadultan játszó vendégek még kétszer betaláltak, így végül magabiztos győzelmükkel biztosították be bajnoki címüket, és 2012 után ismét aranyérmet szereztek a Csongrád megyei I. osztályban.

Bár volt esélye a jobb eredmény eléréséhez a Tiszaszigetnek, de főleg a második játékrészben mutatott támadójátéknak köszönhetően abszolút megérdemelten nyert a Mórahalom, amely ezzel készülhet az NB III-as osztályzóra, már amennyiben szükség lesz majd erre. A homokhátiak egy egyéni elismerést is besöpörtek, hiszen a meccsen mesterhármasig jutó Magyar György lett a megyeegy gólkirály 33 szerzett találatával. A Tiszasziget így a kilencedik helyen végzett az idei pontvadászatban.

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 34. forduló

Tiszasziget SE – Mórahalom VSE 1-6 (1-2)
Tiszasziget, 250 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Szalai Szabolcs István, Juhász Mihály)
Tiszasziget: Weszelovszky – Papp Á., Kasza, Bálint D., Bálint T. (Bernát, 58′), Réczi (Mucsi, 65′), Molnár D., Fődi, Juhász (Frank, 74′), Drágity, Rutai. Játékos-edző: Bernát Péter.
Mórahalom: Halász – Bokányi R. (Bokányi B., 85′), Szücs, Zsoldos, Pócs T., Magyar (Zámbori, 83′), Mészáros, Szalma, K. Tóth (Zámbó, 63′), Pócs D. (Varga K., 81′), Crkvenjakov (Vojnic-Zelic, 74′). Játékos-edző: Magyar György.
Gól: Bálint D. (37′) ill. Magyar (26′, 29′ – büntetőből, 73′ – büntetőből), Crkvenjakov (60′), Szalma (82′), Zsoldos (87′)
Sárga lap: Réczi (56′), Fődi (62′) ill. Kasza (43′, öngól), Magyar (45′).

Bernát Péter: “Erre készültünk, hogy a Mórahalom nekünk fog jönni, hiszen nekik csak a győzelem volt elfogadható. Az elején egy picit defenzívebb játékot játszottunk, úgy gondolom, ez ült is nekünk, sőt, oda is tudtunk kerülni két-három alkalommal a kapujuk elé. Utána a semmiből kaptunk két gólt, ami nekem nagyon fájó pont, de annak azért tudok örülni, hogy egy bajnokcsapatot képesek voltunk focira késztetni 60 percen keresztül. A mérkőzés kimenetelét a kispadok hossza döntötte el. A végeredmény ellenére úgy vélem, mi igen is ott voltunk ebben a meccsben, kértem is a srácoktól, hogy élvezzük a játékot. Ha kijavítjuk a hibáinkat, jövőre a megyeegyes élcsapatokkal is partiban tudunk lenni.”

Magyar György: “Az emberben tudat alatt ott dolgozik, hogy győzelemre kellett törekednünk. Nem akartam tudni, hogy mi a másik meccs állása, megbeszéltük Szőke Petivel, hogy bármit is tud, nem mondja meg felénk, mert az csak tompítja a figyelmünket. Egy jó csapat ellen játszottunk, ahol bár az első félidő kicsit görcsösebb volt, de vezetésünket követően meg is tudtuk tartani azt. Az első játékrészben is akadtak szép momentumaink, de a második félidőben játékban is felülmúltuk az ellenfelet. A két csapat között ha nem is ekkora, de van különbség. Egy jó csapat otthonában sikerült megszerezzük a bajnoki címet. Örülnék, ha nem lenne osztályzónk, hiszen így több időnk lenne készülni az NB III-ra. Egy a lényeg, megnyertük, bezsebeltük, most ezt kiélvezzük keddig, hiszen a jövő héten edzünk még, függetlenül attól, hogy lesz-e osztályzó vagy sem.”

                                                                        

Nem hozott gólt a hétközi rangadó !

Csak küzdelmet láthattak a nézők Kiskundorozsmán: a listavezető harcos játékkal, egy ponttal tér haza a Szeged 2011 B vendégeként.

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 30. forduló

Szeged 2011 B – Mórahalom VSE 0-0
Szeged-Kiskundorozsma, műfű, 200 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Nagy Gábor, Szeri Tamás)
Szeged 2011 B: Szántai – Rebők, Dudás, Berde, Fodor, Hoffmann (Mannheim, 53′), Zelenyánszki, Povázsai, Lajkó, Coroian (Kalmár, 71′), Zádori. Vezetőedző: Popovics Pál.
Mórahalom: Halász – Bokányi, Szücs, Barát, Pócs T., Mészáros T. (Vojnic-Zelic, 81′), Magyar, Zsoldos, Szalma, Crkvenjakov, Pócs D. (Zámbó, 69′) Játékos-edző: Magyar György.
Sárga lap: Mannheim (83′) ill. Magyar (25′)

 

Mindkét csapat számára fontos meccset rendeztek szerdán este Kiskundorozsmán: a Szeged 2011 B a dobogóért küzd, míg a Mórahalom számára szintén minden pont sokat érhet a bajnoki címért vívott harcban. A Szeged 2011 összeállítása ezúttal Szántai Leventével kezdődött, mellette Zelenyánszki László, Berde István és Zádori Krisztiánkapott lehetőséget az első csapat keretébe tartozó játékosok közül.

A szegediek kezdték aktívabban a meccset, ugyanakkor labdabirtoklási fölényük ellenére nem tudtak eljutni Halász Krisztián kapujáig – mi több, a homokhátiak voltak veszélyesebbek, főleg Szalma Gergelynek köszönhetően, de komoly erőpróba elé nem tudták állítani Szántai Leventét. A kiegyenlített küzdelmet követően a félidő utolsó tíz percét megnyomta Popovics Pál együttese, ugyanakkor a legnagyobb lehetőség Zelenyászki László távoli kísérleténél adódott a hazaiak előtt.

A játék képe a második félidőre sem változott: hiába volt többet a labda a Szegednél, nem tudtak a vendégek védelme mögé kerülni, miközben a Mórahalom gyorsan felépített támadásaiból próbált helyzetet kialakítani. A patthelyzetről a 70. percben mozdulhatott volna el a meccs, de Berde István fejesére leért Halász Krisztián, a kipattanót pedig nem tudta már kapura tenni Zádori Krisztián – erre válaszként hét perccel később Magyar György pazar indításával lépett ki a bal szélen Pócs Tamás, de beadására hiába érkezett remek ütemben Dalibor Crkvenjakov, éppen Szántai Levente kezeibe fejelte a labdát. Az utolsó tíz percben feljebb tolta védelmét a Szeged 2011, de ez sem okozott zavart a mórahalmi védekezésben – így egy főleg küzdelmet, sok párharcot hozó, de ugyanakkor igen magas iramú meccsen érintetlenek maradtak a hálók.

Ezzel, valamint a Szentes és az Ásotthalom sikerével lépéshátrányba került a Szeged 2011 B, amely az ötödik helyről várhatja a folytatást, hétvégén pedig Csongrádon próbálhatja meg megtörni három meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát. A Mórahalom maradt a tabella tetején, ugyanakkor az Algyő szűk sikerét követően előnye csak három pont – ráadásul Mészáros Tiborékra hétvégén homokháti rangadó vár az Ásotthalom ellenében hazai környezetben.

Popovics Pál: “Elégedett vagyok a csapatommal, a játék szépségében a legjobbak vagyunk a bajnokságban. Ha meglesz a kellő rutinunk a végjátékhoz is, biztos vagyok benne, hogy az eredmények is jönni fognak.”

Magyar György: “Felkészültünk arra, hogy az ellenfelünk egy fiatalabb átlagéletkorú, többet edző, futós csapat. Tekintve, hogy szerda-szombat ritmusban játszunk, próbáltam forgatni is a csapatot. Annak örülök, hogy az ellenfél 90 perc alatt nem jutott helyzetig, jól védekeztünk és ültek a kontráink is. Ha a statisztikai adatokat nézzük, talán többet is lőttünk kapura. Tudtuk, hogy erős csapattal játszunk, az őszihez mérve is egy dinamikus meccsre számítottunk, ahol meg kell dolgozni a pontért. Azt kértem a srácoktól, hogy gól nélkül hozzuk le a meccseket, és próbáljuk meg befejezni a kontrákat. Ez sikerült, egy jó csapattal sikerült döntetlent játszanunk. Négy forduló van hátra, nekünk van egy homokháti rangadónk, próbálom forgatni a csapatot, ez kellett is, mert itt igazán el lehetett fáradni.”

                                                                                                  

Mórahalom VSE győzelme Crkvenjakov mesterhármasával Mindszenten !

Kicsit ijesztő volt a félidő eredménye , de csapatunk megmutatta hogy a jó csapategység mire képes. Most Crkvenjakov mutatta meg a mindszenti csapatnak hogy kell a hálót zörgetni ! Nagyon fontos győzelem volt ez hiszen az Algyő ismét botlott és így már öt pont előnyre tett szert a Mórahalom VSE a tabellán. Gratulálunk fiúk !

Mindszent SE – Mórahalom VSE 2-4 (2-1).
Gól: Mihály R., Antal S., illetve D. Crkvenjakov (3), S. Vojnic-Zelic
(ifi 1-2)

 

                                                                                                                    

SZŐREGI SIKERÉVEL ÉLRE ÁLLT A MÓRAHALOM VSE !

Nehezen indult, de végül sima győzelmet aratott Szőregen a Mórahalom, a homokhátiak ezzel átvették a vezetést a megyei I. osztályban.
Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 26. forduló:

Szőregi RSE – Mórahalom VSE – (0-1)
Szeged-Szőreg, 150 néző. Vezeti: Bán Imre (Csöngető Endre, Hideg Bence).
Szőreg: Daróczi – Kószó, Bányai, Szarvas, Deák, Ali, Balogh I., Maslac, Bullás (Barna, 74′), Cene, Belovai (Bujáki – a szünetben). Játékos-edző: Bodó Attila.
Mórahalom: Ótott-Kovács – Bokányi R., Szücs, Barát, Pócs T., Mészáros, Vojnic-Zelic, Magyar, Szalma (Pócs D. – a szünetben), K. Tóth (Bokányi B., 88′), Varga K. (Zámbó, 68′) Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Varga K. (13′), Mészáros (62′, 81′), Magyar (83′)
Sárga lap: Mészáros (74′)

 

                                                                                                           

MÓRAHALMI SIKER MAKÓN !!!

Magyar György kétszer villant és góljaival elhozta a Mórahalom VSE a három pontot Makóról . Nagyon értékes győzelem volt ,hiszen pontokat veszített az Algyő és így csökkent a hátrányunk. A félidő végefelé Mátó talált be a mórahalmi kapuba , így előnnyel ment pihenni a Makó. Nem sokat kellett várni a második félidő 52. percében Szalma egyenlített. Ezután mindkét csapat próbált a győzelemre törni , de ekkor kétszer is zörgetett Magyar (66'és 85') a makói kapuba !!!. Csodálatos és nagyon szép győzelmet aratott csapatunk . Gratulálunk és szép volt fiúk !!

 

A megyei I. osztály 24. fordulójában:

Makó FC - Mórahalom VSE 1-3 (1-0)

Gólszerzők:Mátó (45') , illetve Szalma (52'), Magyar (62',85')

                                                                                                

Csak kapufáig jutottak a rangadón.

Gól nélküli döntetlen született a megyeegy rangadóján: az Algyő elvisz egy pontot Mórahalomról, így megőrzi hétpontos előnyét a tabella élén.

Fontos mérkőzést rendeztek szombaton a Csongrád megyei I. osztályban, hiszen a második helyen álló, hétpontos hátrányban lévő Mórahalom a veretlenül a tabella tetején álló Algyőt fogadta.

Magasabb ritmusban kezdett a Mórahalom, az első negyed óra a hazaiaké volt, a legkomolyabb lehetőség Bokányi felső kapufán csattanó szöglete, valamint Szalma közeli lövése volt, de nem tudott előnybe kerülni a homokháti gárda a meccs elején. Kisebb pauza után fél óra elteltével pörögtek fel az események: Busa remekül olvasott le egy passzt, majd megindult a hazai kapu felé, távoli lövése pedig veszélyesen csapódott, de végül ez is a felső lécen kötött ki. A félidő végén Podonyi szerezhetett volna még gólt, de nem tudta már kapu felé irányítani a labdát – kiegyenlített 45 percen voltunk túl, ahol elvétve alakult ki komolyabb lehetőség.

A szünet után Csányi lapos lövését kellett védenie Halásznak, majd az első percek után egyre inkább a küzdelem vette át a szerepet a meccsen, majd egy órányi játék után mindkét csapat előtt adódott egy-egy ziccer: előbb Crkvenjakov nem tudta közelrőlRévész mellett ellőni a labdát egy beadás után, majd a kiváló ütemben meginduló Bellasem tudta elpörgetni Halász mellett a pettyest, így maradt a 0-0. Az utolsó negyed órában érezhető volt, hogy erről a pontról nehezen mozdul el a meccs, az Algyő nem kockáztatott, a Mórahalom pedig nem tudott újítani, és nem tudta feltörni a vendégek védekezését – a végén pedig még a listavezető akár meg is nyerhette volna a meccset Busa helyzeténél, de rosszul találta el a labdát a támadó, pedig egy pillanatra megfeledkeztek róla a hazaiak.

Gólt nem, csak két kapufát hozott tehát az első két helyezett csatája, ez pedig inkább az Algyőnek kedvez a folytatásban, hiszen Takács Zoltán együttesének megmaradt a hétpontos előnye és veretlensége, de a Mórahalom egy meccsel kevesebbet játszott.Magyar György tanítványai legközelebb szerdán Zákányszéken lépnek pályára a megyei Magyar Kupa keretein belül, majd a következő fordulóban ahhoz a Makóhoz látogatnak, amellyel az Algyő játszik kupamérkőzést hét közben, míg Podonyi Norberték a 24. körben a Csongrádot fogadják a megyeegyben.

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 23. forduló:

Mórahalom VSE – Algyő SK 0-0
Mórahalom, 500 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél •(Kovács Attila, Gera Ferenc).
Mórahalom: Halász – Bokányi R., Barát, Zsoldos, Pócs T., Mészáros (Crkvenjakov, 33′), Vojnic-Zelic, Szalma, K. Tóth (Zámbori, 79′), Varga K., Magyar. Játékos-edző: Magyar György.
Algyő: Révész – Szűcs K., Sebők (Daróczi, 84′), Szélpál, Csányi, Takács R., Bella (Németh L., 90+2′), Podonyi (Vellai, 61′), Gonda, Busa, Hatvani (Hegedűs, 81′).Vezetőedző: Takács Zoltán.
Sárga lap: Bokányi R. (52′), Magyar (53′) ill. Bella (19′), Révész (67′).

Magyar György: “A két kapus jó napot fogott ki, egy-egy olyan lehetőség volt mind a két kapu előtt, ami eldönthette volna a meccset. Az első félidő alapján lehetett látni, hogy ha valamelyik csapat talál egy gólt, akkor a másik le is húzhatja a rolót. Mi szerettünk volna nyerni, az Algyő az egy pontért jött, de nem volt benne a játékunkban a győzelem, igazságos döntetlen született. Nézzük a pozitívumokat, nem kaptunk gólt, a hazai veretlenségünk tovább íródik és nem nőtt az előnye az Algyőnek. Nem a csere zavart meg minket, hanem nem volt elég jó a labdatartásunk, ráadásul az Algyő jól is csinálta azt, amit csinált, leszűkítették a területet, megfogták az embereinket. Meggyilkoltuk egymás játékát.”

Takács Zoltán: “A két csapat igazolta, hogy nem véletlenül áll az első és a második helyen, megyei szinten egy jó mérkőzést játszottunk, annak ellenére, hogy 0-0 lett. Végig a mi akaratunk érvényesült, talán nekünk is voltak nagyobb helyzeteink. Ettől függetlenül reális a végeredmény. Megmaradt a veretlenségünk, az Algyőnek nem is nagyon emlékszem, hogy mikor volt ilyen hosszú veretlenségi sorozata. Mindig apró lépésekkel próbálunk előre lépni, ez egy fontos lépcsőfok volt, hiszen az egyik legjobb csapat otthonában szervezetten futballoztunk, a játékunk pozitív volt a jövőre nézve. Ma nagyobb hangsúlyt kellett fektetnünk a védekezésre, az ellenfél meghatározó játékosainak játékból való kivonására. Ezért is pozitív, hogy ezt az arcát is meg tudta mutatni a csapat, hogy a védekezést is meg tudtuk oldani, és talán nem is hagytunk nagy helyzetet a Mórahalomnak.”

 

                                                                                                        

Mórahalom nyerte a fordulatos sándorfalvi thrillert

Eseménydús, változatos mérkőzésen a Mórahalom aratott egygólos diadalt a Sándorfalva vendégeként a megyeegy 22. körében.

A hazaiak rögtön a találkozó elején megszerezték a vezetést, amint a 9. percben Lovas Tamás tekert mesterien a jobb felső sarokba egy 20 méteres szabadrúgást. (1-0) A folytatásban fokozatosan ragadta egyre inkább magához a játék irányítását a homokháti együttes, a következő igazán komoly gólszerzési lehetőség mégis a Sándorfalva előtt adódott: egy jobbról érkező beadás átjutott Halász Krisztián és Vékes Martin között, a hosszúra érkező Széll Kristóf ugyanakkor nem tudott az üres kapuba találni éles szögből. A 32. percben a menteni igyekvő Dargó Balázs kis híján saját kapujába emelt Ábrahám Tamás felett, nem sokkal később pedig a vendéglátók kérhettek számon a játékvezetőn egy első ránézésre jogosnak tűnő, ám végül be nem fújt tizenegyest. Kevéssel a szünet előtt aztán egyenlítettek a vendégek: Szalma Gergely és Magyar György összjátéka kifutásaként utóbbi mattolta közelről Ábrahám kapust. (1-1)

Fordulás után, az 57. percben Lovas eresztett meg dropból egy kiváló lövést, amit Halásznak kellett hatástalanítania. Tíz perccel később előbb Mészáros Tibor, aztán Vékes veszélyeztetett, de gólt egyikük sem tudott elérni. Nem úgy Magyar, aki a félidő derekán remek ívben csavart a bal alsó sarokba egy 25 méteres szabadrúgást, megfordítva ezáltal az állást. (1-2) Az utolsó negyedóra kezdetén Vékes közeli löketébe jó érzékkel vetődött bele Halász, a túloldalon pedig Pócs Dániel lőtte telibe az előtte álló Szalmát az üres kapu helyett 16-ról. A hajrához érkezve Dalibor Crkvenjakov rövid idő leforgása alatt két ziccert is kihagyott, ami úgy tűnt, megbosszulhatja magát, miután a 84. percben Széll egy Lovassal megejtett kényszerítőt követően a hálóba gurított tizenegy méterről a kivetődő Halász alatt. (2-2) Nem örülhettek ugyanakkor sokáig a döntetlennek a hazai nézők, mert rögtön a következő támadás végén Magyar csúsztatott szépségdíjas gólt 14-15 méterről Sasa Vojnic-Zelic felívelt labdájából. (2-3) A Sándorfalva innentől kétségbeesetten támadott az újabb egyenlítésért, aminek félig-meddig meg is lett az eredménye. Már a hosszabbításban Szücs Szasa és Halász várt túl sokáig egymásra a tizenhatoson belül, a közéjük beugró Vékest pedig jobb megoldás híján fellökte hátulról a mórahalmi védő. A megítélt büntetőt Lovas a jobb kapufa mellé helyezte, Halász viszont egy gyors vetődéssel védeni tudott. Újabb helyzetre már nem maradt idő, így a Szeged 2011 B után a Mórahalom lett a második együttes, amely győzelemmel tudott távozni Sándorfalváról.

Magyar Györgyék sikerükkel továbbra is hét pont hátránnyal, illetve eggyel kevesebb lejátszott meccsel állnak a második helyen. A homokháti csapat jövő héten éppen a listavezető Algyőt fogadja. A Sándorfalva a fordulóban egy helyet visszább csúszva az ötödik. Antal Róbert tanítványai legközelebb Csongrádra látogatnak.

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 22. forduló:

Sándorfalva SK – Mórahalom VSE 2-3 (1-1)
Sándorfalva, műfű, 150 néző. Vezette: Barta Norbert István •(Minda Gábor, Kiss Richárd).
Sándorfalva: Ábrahám – Márki, Visnyei, Dargó, Lovas, Vékes, Kanász (Antal 70′), Szil, Széll, Kovács (Törköly 73′), Tóth (Kertész 79′). Vezetőedző: Antal Róbert.
Mórahalom: Halász – Bokányi, Szücs, Barát (Mészáros 58′), Pócs T., Zsoldos, Vojnic-Zelic, Szalma, K. Tóth (Pócs D. 73′), Varga (Crkvenjakov – a szünetben), Magyar.Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Lovas (9′), Széll (84′), ill. Szalma (44′), Magyar (70′, 85′).
Sárga lap: Kanász (17′), Visnyei (20′), Lovas (47′), Dargó (82′), ill. Pócs (43′), K. Tóth (71′), Szücs (90+1′).
Piros lap: Lovas (90+2′).

 

Antal Róbert: “Úgy gondolom, abszolút nem töltöttünk be alárendelt szerepet a mérkőzésen. Talán az összképet nézve mondhatom, a döntetlenre rászolgáltunk volna. Felháborító, hogy 1-0-nál egy százszázalékos tizenegyest nem adtak meg a javunkra, hiszen onnan megint más lett volna már a meccs. A végén aztán kihagytunk ugyan 3-2-nél egy büntetőt, de szerintem legalább egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna. A játékkal meg voltam elégedve, azt játszotta a csapat, amit egy ilyen erős ellenfél ellen kell.”

Magyar György: “Sajnos azt kell mondanom, hogy magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést. Az első félidőben szerintem mindkét csapat gyengén játszott. Valamiért görcsösek voltunk, nem volt meg bennünk a kellő dinamika. Szünet után a cserék, valamint a jókor lőtt egyenlítő gól hatására már támadóbban léptünk fel. Nagyképűség nélkül merem állítani, hogy a két csapat között van különbség a mi javunkra. A második félidőben próbáltuk bedarálni az ellenfelet, ami talán ment is 2-1-ig. Ott megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a meccset, de aztán magunknak tettük izgalmassá a hajrát, a Sándorfalva pedig ráérzett, hogy gyengélkedünk. Az FK ellen már egyszer ellőttük, hogy a kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat. Ezúttal viszont kicsit mellénk állt a szerencse.”

                                                                                                                       

KÉTSZER IS VEZETETT A MÓRAHALOM DE CSAK EGY PONTOT SIKERÜLT ELHOZNI SZEGEDRŐL !

Döntetlenre végződött az FK 1899 Szeged és Mórahalom találkozója a Csongrád megyei I. osztály 19. fordulójában.

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 19. forduló:

FK 1899 Szeged – Mórahalom VSE 2-2 (1-1)
Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Bosnyák Sándor (Nagy Attila László, Márkus András).
FK 1899 Szeged: Győri – Heredea, Turján, Dóra T., Barta (Szőcs – a szünetben), Szalai (Prontvai 64′), Imre (Lajkó 70′), Gyurkovics (Csuka 82′), Tóth, Dóra J., Mihalkó. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Mórahalom: Halász – Bokányi R., Szücs, Zsoldos, Pócs T., Zámbori (Barát 55′), Mészáros (Vojnic-Zelic – a szünetben), Szalma, Magyar, Varga, Crkvenjakov. Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerők: Mihalkó (33′), Heredea (74′), ill. Zsoldos (2′), Varga (62′).
Sárga lap: Heredea (48′), Mihalkó (89′).

Hüvös Gábor: “Szinte végig, a mérkőzés jelentős részében látszódott a Mórahalom fölénye, a tudásbeli különbség. Mi viszont törekedtünk a lelkes, egységes csapatmunkára. Határozott, kemény védekezésre, illetve abból vezetve kontratámadásokra apelláltunk. Kevés helyzetből, de végülis sikerült egy pontot itthon tartanunk.”

Magyar György: “Kézben tartottuk a mérkőzést, kétszer is vezettünk, de pár ember falfehér volt a meccs közben, páran pedig úgy gondolták, elég a mezt kiküldeni a pályára a győzelemhez. Az FK tömörült, nagyot küzdött, és abszolút megérdemelten szerzett pontot. Sajnos a helyzetkihasználásunk nagyon gyenge volt, a produkciónk pedig nulla.”

 

                                                                                                 

Magabiztos győzelem a tavaszi nyitányon !

Igen jó iramú mérkőzésen sima négygólos győzelmet aratott csapatunk a Szentesi Kinizsi ellen a tavaszi szezon nyitányán.  A jól végrehajtott alapozás meghozta a várt jó eredményt. Magyar György kétszer is megzörgette a szentesi hálót,majd Szalma és Vojnic-Zelic is betalált . Az egység és pontosság jellemezte a Móraholom VSE  magabiztos játékát.

Mórahalom VSE - Szentesi Kinizsi    4-0 (2-0)

Mórahalom VSE :

Halász-Bokányi R:,Zsoldos,Szücs,Pócs-Zámbori(Barát),Mészáros(Vojnic-Zelic),Szalma,Magyar-Varga(Németh),Crkvenjakov(Bokányi B.)

Szentesi Kinizsi:

Gömöri-Szücs,Vincze,Szeles,Bordács-Koncz,Molnár.Lekrinszki-Kerepeczki,Orovecz(Páger),Arató.

Gólszerzők:Magyar(10'),Szalma(29'),Magyar(75'),Vonic-Zelic(90').

                                                                                            

HÉTVÉGÉN FOLYTATÓDIK A 2015-2016 CSONGRÁD MEGYEI BAJNOKSÁG.

Csapatunk több edzőmérkőzéssel  sikeresen felkészült a bajnoki rajtra. A tavasz szezon első mérkőzését itthon játszuk a Szentesi Kinizsi ellen.

A mérkőzés 2016.02.27. szombaton lesz a Mórahalom VSE stadionban 14.00. kezdéssel.

 

                                                                                                           

GYŐZELEM AZ ŐSZI SZEZON UTOLSÓ FORDULÓJÁBAN.

Mórahalom VSE – Tiszasziget SE 4-1 (1-0)

Gól: Magyar Gy. (2), Szalma G., Zsoldos Á., illetve Bernát P.

Ismét szép győzelmet sikerült elérni csapatunknak a szezonzáró fordulóban. A 65. percig már két góllal vezettünk de Bernáth találatával nem mehettünk biztosra. Magyar viszont az utolsó percekben kétszer is beköszönt tiszaszigeti kapuba és bebizosította a Mórahalom győzelmét. Mivel döntetlent játszott az Algyő így már négy pontra megközelítettük az éllovast és a második helyről várjuk a tavasz idényt.

 

                                                                                                           

MAGABIZTOS GYŐZELEM AZ ÚSZENTIVÁN ELLEN !

Csapatunk az  Úszentiván ellen idegenben aratott győzelmet. A tabella utolsó helyén lévő hazai csapat hálóját Magyar már a 3.percben megzörgette ! Nem sokkal később a 11. percben Mészáros is bevette az Újszentiváni kaput. A félidőben két gól előnnyel ment pihenni a Mórahalmi gárda. A második félidő szintén jól kezdődött mert Szalma a 48. percben szerzett góljával magabiztos eőnyt szereztünk. A mérkőzés eredménye ezután már nem változott , ami három gólos Mórahalmi sikert hozott .  A csapat kitűnően menetel ,hiszen a második helyen üldözi a listavezető Alygyőt .

Újszentiván SE – Mórahalom VSE 0-3 (0-2). Gól: Magyar Gy., Mészáros T., Szalma G. (ifi 0-7)

                                                                                            

Mórahalmi győzelmet hozott a homokháti örökrangadó !

Csongrád megyei I. osztály, 14. forduló:

Ásotthalom TE – Mórahalom VSE 1-2 (0-0)
Ásotthalom, 200 néző. Vezette: Bánáthy János (Borbás Bottyán Aurél, Juhász Mihály).
Ásotthalom: Vasas – Grósz, Vastag, Somlyai, Balogh, Pálfi, Szabadi, Mészáros Z., Mihalkó M., Hatvani (Gajdacsi 72′), Baji. Vezetőedző: Kószó László.
Mórahalom: Halász – Bokányi, Szücs, Zsoldos, Pócs T., Zámbori (Cseh 81′), Mészáros T., Szalma, K. Tóth, Crkvenjakov (Pócs D. 89′). Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Baji (76′ – tizenegyesből), ill. Crkvenjakov (57′), K. Tóth (71′).
Sárga lap: Grósz (86′), ill. Mészáros T. (60′).

Bár már két góllal is vezetett, mégis izgalmas végjáték után vitte el a három bajnoki pontot a Mórahalom az Ásotthalom otthonából.

Magas iramban indult a találkozó, Dalibor Crkvenjakov például már az első percben megeresztett egy pattogós lövést Vasas Gábor kapujára. A hálóőrnek a 13. minutumban már komolyabb védeni valója is akadt K. Tóth Gyula próbálkozásánál, válaszul pedigPálfi Árpád veszélyeztetett a túloldalon egy közeli fejessel. Nem sokkal később Balogh Ádám lepte meg kis híján a kint helyezkedő Halász Krisztiánt egy szél által megtámogatott szabadrúgással, majd félóra elteltével Crkvenjakov lőtt alig-alig a hosszú alsó mellé Vastag Balázs hibáját követően. Bár a helyzetek száma alapján a lehetőség adott lett volna a gólszerzésre, végül gól nélkül zárták a félidőt a felek.

Fordulás után az addig is enyhe mezőnyfölényben lévő vendégek még egy fokozatot kapcsoltak a sebességen, ami az 57. percben hozta meg az eredményét. Ekkor Szalma Gergely futott be egy elveszettnek hitt labdát az alapvonal előtt, hogy aztán a mögötte érkező Zámbori Gáborhoz továbbítson. A rutinos középpályás beadása a hosszún érkező Crkvenjakovot találta üresen, aki nagyon okos megoldással, a kapus mozgásával ellentétes irányba bólintva mattolta Vasast. (0-1) A folytatásban igyekezett váltani az Ásotthalom, de a rivális kontrái komoly veszélyt jelentettek a hazai kapura. A 71. minutumban éppen egy ilyen támadásból született meg a második találat: Crkvenjakov a felezőtől indulva rohant két védővel a nyakán a tizenhatos sarkáig, ahol a középen szabadon érkező K. Tóth elé tálalt. A társ egy állítást követően védhetetlenül tüzelt a jobb alsóba. (0-2) Mégsem nyugodhattak meg igazán a Magyar-tanítványok, mert negyedórával a vége előtt Bánáthy János tizenegyest fújt Zsoldos Ákos és Baji Renátótizenhatoson belüli ütközése nyomán. A labda mögé a sértett Baji állt, Halász pedig már csak beleérni tudott a lapos lövésbe. (1-2) A hátralévő időben az ásotthalmiak mindent megtettek az egyenlítésért, nagyobb helyzetig azonban már nem jutottak el.

Győzelmével a Mórahalom pontszámban beérte, sőt, jobb gólarányával meg is előzte a táblázaton az örök riválist. A Kószó-legénység legközelebb Csongrádra látogat, míg Zámboriék a Kisteleket fogadják.

Kószó László: “A második félidőben, miután a gólt kaptuk, akkor kezdtünk el csak – pánikszerűen – futballozni. Az első félidő utolsó tíz percében volt nálunk többet a labda, előtte inkább a Mórahalom irányította a játékot. Sajnos a támadásainkban nem volt annyi potenciál, mint az előző mérkőzéseken. Helyzeteket nem igazán tudtunk kialakítani, a Mórahalom első góljánál pedig többen is nagyot hibáztak. A másodiknál egy mélységi felpassznál nem támadtuk meg a labdát, ebből pedig belül létszámfölény alakult ki. 1-2-nél nem volt már olyan számottevő helyzetünk, amellyel egalizálni lehetett volna.”

Magyar György: “Azt gondolom, két hasonló képességű fél találkozott, de talán a mi társaságunk csapatként jobban összeforrott. Nem az egyénekről szól ez, inkább azt mondom, hogy az összetartás erősebb nálunk. A helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattunk, attól függetlenül, hogy valamilyen szinten 14 játékos ellen kellett játszanunk. Nem megbántva a bírókat, de úgy gondolom, billent a mérleg némiképp a hazai pálya felé a kétes szituációknál. Ugyanakkor azt hiszem, megdolgoztunk a sikerért, és remélhetőleg bejön az, amit a meccs előtt mondtam a csapatnak, azaz hogyha most nyerni tudunk, akkor az itt szerzett lendület a hátralévő három fordulóra is elkísér majd minket. Ezen dolgozunk. Nem szabad elszállnunk persze, a földön kell maradnunk két lábbal. Legközelebb a Kistelek látogat hozzánk, ami ugyanolyan nehéz lesz, függetlenül a tabella állásától. Minden mérkőzésünkre ugyanúgy fel kell készülnünk, hiszen mindenki az élmezőnyhöz tartozó csapatokat szeretné elkapni. A mai találkozóhoz pedig még csak annyit, hogy a múlt heti játékunkat ha nem is tudtuk megismételni, az akaratunk viszont ugyanolyan erős volt.”

 

                                                                                                                       

GYŐZELEM SZEGEDEN A SZEGEDI VSE OTTHONÁBAN !!

Szegedi VSE – Mórahalom VSE 1-2 (0-0).

Gól: Nagypál P., illetve Magyar Gy., Dalibor Crkvenjakov

Crkvenjakov 87.percben szerzett találatával sikerült elhozni csapatunknak a három pontot Szegedről.Az ellenfél stratégiáját a védekezést nehéz volt feltőrni hiszen majdnem egész csapattal védekeztek a mérkőzés folyamán. Kellemetlen ilyen taktika ellen játszani de csapatunknak sikerült ésa lényeg a három pont.

                                                                                                            

FÖLÉNYES GYŐZELEM A MINDSZENTI SE ELLEN !  

 Mórahalom VSE – Mindszent SE 6-0 (4-0).

Gól: K. Tóth Gy. (4), Szőke P., Mészáros T. 

Már az első félidőben eldöntötte a Mórahalom VSE a mérkőzés sorsát .A gólgyártást Mészáros kezdte meg a 16 percben. Ezután K.Tóth tizenhárom perc alatt háromszor is beköszönt a mindszenti kapuba !!!.  A második félidőben is mezőnyfölényben volt a Mórahalom és K. Tóth az 59.percben megszerezte negyedik gólját is , majd a mérkőzés utolsó perceiben Dr.Szőke is eredményes volt. Gratulálunk a csapatnak ,hiszen hetek óta gólzáporos győzelmeket aratnak.

                                                                                                                  

DÖNTETLEN AZ UTC OTTHONÁBAN.

 Győzelmi reményekkel vártukaz UTC elleni mérkőzést. A 19.percben Farkas gólja meglepett minket, de nemsokkal  később Zsoldos révén sikerült egyenlítenünk. Sajnos mégis hátrányba kerültünk a félidő előtt mert az UTC szinte azonnal válaszolt a gólunkra. Koncz a 33 percben megszerezte az UTC-nek a vezetést. A második félidő nagyon jól kezdőtött hiszen Magyar a 47. percben egyenlített 2-2. Az eredmény már nem változott ezután. 

Ujszegedi TC – Mórahalom VSE 2-2 (2-1).

Gól: Farkas A., Koncz P., illetve Zsoldos Á., Magyar Gy. (ifi 0-5)

 

                                                                                                                           

HATSZOR ZÖRGETTE MEG A HÁLÓT TÁPÉN A MÓRAHALOM VSE !!!

Csapatunk már a félidőben eldöntötte a mérkőzést. Már öt gól előnnyel fordultak a csapatok. Magyar és K.Tóth kétszer is betalált a tápéi kapuba. A második félidőben szépített a hazai csapat de a Mórahalom magabiztos és jó játékával könnyedén hozta el Tápéról a három pontot !

Tápé ESK – Mórahalom VSE 2-6 (0-5).

Gól: Bilics I., Kelemen B., illetve Magyar Gy., K. Tóth Gy. (2-2), Mészáros T., Bokányi R.

 

A megyei I. osztály 8. fordulójában:

Tápé ESK – Mórahalom VSE 2-6 (0-5). Gól: Bilics I., Kelemen B., illetve Magyar Gy., K. Tóth Gy. (2-2), Mészáros T., Bokányi R. (ifi 0-3)
Makó FC – Csongrád TSE 2-0 (1-0). Gól: Mátó G., Bartucz M. (ifi 10-0)
Szegedi VSE – Újszentiván SE 3-0 (1-0). Gól: Mácsai D. (2), Varga D.
Algyő SK – Sándorfalva SK 2-1 (1-1). Gól: Vellai Á., Podonyi N., illetve Kántor M. (ifi 9-0)
Mindszent SE – Tiszasziget SE 1-5 (0-2). Gól: Antal S., illetve Drágity D., Kasza F., Kelemen Sz., Gallai G., Laták Á. (ifi 10-2)
Ujszegedi TC – Szentesi Kinizsi SZITE 0-2 (0-1). Gól: Kerepeczki Cs., Kovács N. (ifi 0-1)

 

                                                                                                    

FONTOS MÉRKŐZÉSEN ÉRTÉKES GYŐZELEM !

Mórahalom VSE – Makó FC 2-0 (1-0).
Gól: Magyar Gy., D. Crkvenjakov

Csapatunk fontos mérkőzésen győzte le a tabella harmadik helyén álló Makó FC gárdáját . Még a szünet előtt sikerült Magyar révén megszerezni a vezetést. A mérkőzés vége felé pedig Crkvenjakov pecséltete meg a Makó FC sorsát. A Mórahalom VSE magabiztos és fegyelmezett játékkal megérdemelten tartotta otthon a három pontot..

 

                                                                                                      

Hiába vezetett a Sándorfalva a mérkőzés végén parádézott a Mórahalom !

Mórahalom VSE – Sándorfalva SK 4-1 (1-1). Gól: Magyar Gy. (2), Pócs T., Zsoldos Á., illetve Antal R. (ifi 12-3)

Már a hatodik percben vezetést szerzett a Sándorfalva.  Szerencsére Pócs révén sikerült egyenlíteni még a szünet előtt.Már szinte úgy nézett ki a mérkőzés hogy elvisz egy pontot a vendég csapat ,de csapatunk a mérkőzés vége felé gólparádét rendezett . Magyar kétszer valamint Zsoldos köszönt be a sándorfalvi kapuba. 

                                                                                                                            

 Nem sikerült Csongrádon győzni !

Csapatunk Csongrádon játszotta harmadik mérkőzését a bajnokságban.. Agyőzelem reményében léptünk pályára ,de egy korai gól megzavarta a csapatot és nem sikerült megfordítani a találkozót. A következő fordulóban a Sándorfalvát fogadjuk.

A megyei I. osztály 4. fordulójában:

Mindszent SE – Szeged 2011 B 0-8 (0-3). Gól: Geiger N., Kovács B. (3-3), Pászka L., Czirok J. (ifi 4-1)
Ujszegedi TC – Ásotthalom TE 2-1 (1-0). Gól: Bánóczki D., Laczkó J., illetve Mészáros Z. (ifi 2-2)
Makó FC – Tiszasziget SE 3-1 (1-1). Gól: Mátó G. (2), Bartucz M., illetve Drágity D. (ifi 7-0)
Csongrád TSE – Mórahalom VSE 1-0 (1-0). Gól: Nagy Á. (ifi 2-6)
Tápé ESK – Újszentiván SE 2-2 (1-1). Gól: Újházi N., Buza A., illetve Gyarmati I., Temesvári N. (ifi halasztva)
Algyő SK – Szentesi Kinizsi SZITE 3-1 (1-0). Gól: Busa B. (2), Hatvani J., illetve Németh L. (öngól) (ifi 1-3)

 


 

Hétfőn délután nyílt sorsolás keretein belül elkészítették a Csongrád megyei bajnokságok, valamint a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa párosításait.

Még a sorsolások előtt Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója elmondta, ez az egyik legizgalmasabb pillanat a megyei labdarúgásban, hiszen ilyenkor elkezdhetnek tervezni a csapatok a rájuk váró szezon kapcsán. Az igazgatóság munkatársai minden bajnokságot, és a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa 1. fordulóját is kisorsolták. A pontvadászatok esetében egy algoritmusnak köszönhetően alakul ki a pontos menetrend, amelyet a héten az MLSZ adatbankjába (adatbank.mlsz.hu) fel fognak tölteni. A csapatoknak augusztus ötödikéig van lehetőségük a hazai mérkőzések időpontjainak megváltoztatására, ezt követően válik véglegessé a menetrend. A sorsolás a csapatok kéréseinek megfelelően zajlott, hiszen többen szerettek volna otthon, vagy idegenben, vagy falunapon hazai pályán játszani.

 

Csongrád megyei I. osztály
A megyei labdarúgás legfelsőbb ligája 17 együttes részvételével zajlik az idei szezonban, így minden fordulóban lesz egy szabadnapos együttes is, az első az FK 1899 Szeged lesz. A kéréseknek megfelelően újonnan induló Szeged 2011 II., és Csongrád csapata otthon, míg a Szentes és az Algyő idegenben kezdi az idényt. Az első körben több érdekesnek ígérkező meccset rendeznek, így a Mórahalom-Szentes, a Tiszasziget-Csongrád is jó mérkőzést ígér. A megyeegy augusztus 22-23-án rajtol, és rögtön ezt követően augusztus 26-án hétközi fordulót rendeznek.

1.forduló:

Mórahalom-Szentes
Tiszasziget-Csongrád
Újszentiván-Sándorfalva
Kistelek-Algyő
Ásotthalom-Makó
Szeged 2011 II.-Tápé
SZVSE-Szőreg
Mindszent-UTC

Szabadnapos: FK 1899 Szeged

 

                                                                                                                   


                                                                                                                      

               

 

Asztali nézet